Nagu iga murelik koeraomanik, kihutas Falline Ollie’ga loomaarsti juurde. Kuid pärast põhjalikku kontrollimist ei suutnud arstid kindlaks teha, mis ta äkilise halvatuse põhjustas.

Kollil polnud selgroog murtud, samuti polnud tal peavigastust. Ta ei põdenud ka vähki. Ent kui Ollie ei suutnud enam ei seista ega kõndida ning lõpetas urineerimise ja roojamise, pidi perekond langetama raske otsuse... Oli aeg Ollie’ga hüvasti jätta.

Vahetult enne seda, kui ta oleks magama pandud, märkas loomaarst Ollie kõrva taga väikest musta täppi ja hakkas seda lähemalt uurima. See oli puuk. Just siis said arstid aru, et Ollie äkilises halvatuses võib olla süüdi see väike putukas.

Selgus, et puuk oligi põhjuseks. „Ta oleks pandud magama, nii et oli täielik õnn, et arstid leidsid midagi ja otsustasid seda lähemalt uurida,“ ütles Falline Ollie imelise, viimasel hetkel pääsemise kohta.

Puugihalvatus on haruldane, kuid teatud puugid võivad seda põhjustada. Ollie oli korjanud putuka üles tõenäoliselt hiljutiselt matkalt. Koera karv raseeriti, kontrollimaks, et ta nahal ei peida end rohkem puuke, ent pärast putuka eemaldamist kulus Ollie’l oma liikuvuse taastamiseks vaid mõni tund. Uskumatu!

Seda lugu tasub meeles pidada ja suvekuudel kõiki oma pereliikmeid puukide suhtes hoolikalt jälgida!

Allikas: weloveanimals.me