1. Ta toob sulle asju. Olgu selleks vana katkirebitud mänguasi, halvaks läinud puuvili või ükskõik mis tal leida õnnestub. Koer tahab, et märkaksid ja hindaksid tähelepanu, mida ta sulle annab.

2. Me teame, et koeri saab toiduga motiveerida. Aga kui koera kõht on täis ja ta ikka seisab sinu kõrval justkui midagi oodates, siis tähendab see, et maitsev eine ei ole ainus, mis teid seob - järelikult leiab ta, et oled talle enamat, kui lihtsalt toitja.

3. Haigutamine on nakkav. See on märk sellest, et kahe inimese vahel on empaatia. Kuid teadlased väidavad, et sama kehtib ka koerte puhul. Kui sina haigutad ja oma koeragi sellega haigutama ajad, on teil kindlasti omavaheline side.

4. Kui kutsikas sinust välja ei tee, kui sa end välja asutama sätid, vaid hoopis ennastunustavalt mängib, siis tea, et ta usaldab sind. Ta teab, et midagi pole karta, sest ta tuled ju alati tagasi.

5. Kui koer sulle otsa vaatab ja kasutab seejuures elavat miimikat, on see märk, et oled tema lemmik. Näiteks pilgutab ta silmi või keerab kelmikalt pead. Teadlased on kindlaks teinud, et võõraste ees koerad oma näoilmeid niimoodi ei paljasta.

6. Kui kutsikas sinu jalgade vastu toetub, näitab see usaldust. Ta teab, et sa hoolitsed tema eest ja sulle võib alati loota.

7. Kui ta viskab end voodile niimoodi pikali ilma, et sulle mingitki ruumi jätaks, siis ära kohe arva, et ta on isekas. Tegelikult annab ta sulle märku, et ainus koht, kus ta olla tahab, on sinu kõrval.

8. Loomulikult tahab ta olla alati sinuga koos. Kui ta just ei toimeta sinu silma all, siis on ta sinu selja taga.