1. Kaitse lemmikut päikesekiirte eest

Karv kaitseb koera päikesekiirte eest. Ära lõika tema karva väga lühikeseks, sest see aitab loomal paremini enda kehatemperatuuri kontrolli all hoida. Kindlasti harja koera regulaarselt, et õhk pääseks liikuma. Jälgi ka piirkondi, mis on karvutud ning vajadusel kasuta ka vastavat kaitsekreemi.

Kui juhtub, et koer saab päikesepõletuse, siis määri ärritunud ja tundlikku piirkonda aloe vera geeliga ning jälgi, et koer seda kohe ära ei lakuks. Aloe vera geel rahustab nahka. Vajadusel näita põletada saanud piirkonda loomaarstile.

2. Vali jalutamisaegu hoolikalt

Ära vii oma koera õue jõige kuumemal ajal. Lase tal päeval pikutada jahutatud siseruumis ning ajasta jalutuskäigud varahommikusse ja hilisõhtusse, kui õues on jahedam. Pea ka meeles, et ära kunagi jäta oma looma kuumal päeval autosse!

3. Jälgi oma lemmiku käitumist

Ära hoia oma koera päikese käes. Kui näed, et koer muutub loiuks, vii ta kohe varju. Kui koer hakkab raskelt hingeldama, tema süljekogus suureneb märgatavalt, ta oksendab, tuigub ja on loid, siis vii ta ruttu varju ja jahedasse. Külma vette sellist koera viia ei tohi, sest see võib viia keha šokiseisundisse.

Selle asemel vii koer hästi õhutatud jahedasse ruumi, aseta talle kõhu alla niiske rätik ning anna koerale juua. Abi on ka külma veega täidetud veepudelitest, mille võib koerale küünarnuki ja kõhu alla asetada. Esimesel võimalusel vii lemmikloom ka loomaarsti juurde kontrolli.

4. Hoia siseruumides õhk jahedana

Kui toas on sinu jaoks palav, siis on seal su looma jaoks liiga palav. Tee talle siseruumis mugav paik, kus puhata ja hoia seal õhk võimalikult jahedana.

5. Kasuta päästevesti

Ka mere ääres käies tuleb olla hoolas. Lemmiku turvalisuse tagamiseks võib kasutada päästevesti. Kindlasti peaks see koeral seljas olema siis, kui koer viibib veesõidukis. Päästevest on erksates toonides, nii näed, kus lemmikloom viibib ja samas aitab vest tal ka ujumist oluliselt lihtsamaks muuta. Harjuta teda esmalt vestiga näiteks koduaias.

6. Jälgi laineid

Kui su lemmik läheb ujuma, siis võib ka pisemgi laine teda rannajoonest kaugele eemale lükata. Harjuta koera lainetega, et ta ei ehmuks. Kui koer armastab kaugele ujuda, siis jälgi vee liikumist ja hoia lemmikloomal pilk peal, jälgi, et ta liiga kaugele ei liiguks.

7. Õitsvad taimed

Palavate ilmadega tulevad taas ka sinivetikad. Need on koerale veelgi ohtlikumad kui inimestele. Veendu, et vesi oleks alati puhas, sest õitsvad vetikad võivad loomale tõelise mürgituse tekitada. Võta jalutuskäikudele alati puhas joogivesi kaasa ja ära lase tal omal soovil igast veekogust juua.

8. Peale ujumist kontrolli koera kõrvu ja jälgi ka karva

Selleks, et kõrva läinud vesi ei tekitaks koerale põletikku, kuivata oma lemmiku kõrvad pärast ujumist alati ära. Ka karva tuleb hooldada, sest kui niiske karva all olev nahk ei saa õhku, siis võib see hauduma minna, see omakorda tekitab palju probleeme. Märg ekseem ehk hot spot on levinud mure, millega koerad suviti kliinikusse jõuavad. See põhjustab loomale palju valu. Nende kohta loe lähemalt SIIT.

9. Puugid

Puugihooaeg on täies hoos. Kasuta kaitsevahendeid!

10. Ära jaga oma lemmikuga kõiki toidujääke

Ära tee oma lemmikloomale karuteenet. Grillimisest üle jäänud rasvased jäägid viska alati ära, mitte ära anna lemmikule, sest need võivad tekitada loomale tõsiseid kõhuhädasid. Viska ära ka kondid. Kui soovid ka koerale midagi head pakkuda, võid jagada liha, mis ei oleks üleliia rasvane ega maitsestatud.

11. Kontrolli üle oma garaaži sisu ja ära lase koeral kuuris või garaažis ringi hulkuda.

Sule kõik väetisepurgid. Väetise söömine võib loomale saatuslikuks saada. Veendu, et kemikaalide purgid oleksid kõik kindlalt kinnitatud ning turvaliselt ära pandud.