Koerapesa pakub mitmeid eeliseid nii sulle kui ka koerale. Kui pesas on padi, siis koeral on hea ja pehme olla. Samuti peab koerapesa olema soojustatud, et jäisel perioodil ei oleks pesa alumine osa jahe, kui see on vastu külma põrandat. Hea pesa on vee- ja lõhnakindel ning seda on lihtne puhastada. Ja mis kõige olulisem: mõnusas pesas on koera jaoks piisavalt ruumi ja ta tunneb end selles hästi.

Kui koeral on hea pesa, saad olla rahulik ja kindel, et koer tunneb ennast hästi. Kui pesa meeldib koerale ja ta magab seal, siis tähendab see puhtamat elamist ehk karvu on igal pool vähem.

Kuidas valida koerale õiget pesa?

Esiteks sõltub kõik koera suurusest, sest pesa peab olema koera mõõtudega sobilik. Spetsialistid soovitavad enne pesa ostmist koer ära mõõta ja soetada pesa, mis on igast pikkusest ja laiusest 13 cm suurem, sest nii on koeral piisavalt ruumi. Pesa ostes on mõistlik valida selline, mis on lihtsasti puhastatav, sest aja jooksul pesa määrdub ja vajab puhastamist. Asukoht on samuti oluline, sest kui koer magab õues, peab pesa olema seenkahjustuste, hallituse ja teiste keskkonnamõjude eest kaitstud, mis mõjuvad halvasti koera tervisele. Koerapesa peab olema kvaliteetne ja olema tehtud heast materjalist, et see peaks kaua vastu.

Allikas: caesarsway.com