Teadaolevalt suri koera omanik Tjumeni oblastis Jaluturovski linna lähedal maanteel toimunud autoõnnetuses 2014. aasta sügisel ning temast jäi maha segavereline koer, kirjutab Daily Mail. Maantee ääres kurvalt istuv loom jäi silma teistele liiklejatele, kes hakkasid talle toidupalakesi andma ning mõne aja pärast ehitati talle maantee äärde ka kuut, sest loom lihtsalt keeldub lahkumast kohast, kus ta pea poolteist aastat tagasi nägi oma peremeest viimast korda.

Kahjuks ei kestnud koer esimene kuut kaua, sest paiknedes liiga tee ääres jäi koera majake ette ühele veokile, mis selle pilbasteks sõitis. Õnneks pääses koer eluga, kuid ta siiski keeldub jonnakalt loomakaitsjatega kaasa minemast, et lasta endale uus kodu leida. Ta ei usalda kedagi ja ei lase ühtegi hingelist enda lähedusse. Peagi ehitati talle samasse kohta uus kuut ning loomasõbrad jätkavad tema toitmist.

Truule koerale on pandud hüüdnimi kuulsa Jaapani koera Hachiko järgi. Hachiko oli koer, kes käis peale oma peremehe surma teda veel aastaid rongijaamas ootamas. Sarnaselt Jaapani kuulsale koerale ei saa ka Siberi Hachiko kuidagi oma peremehe surmast üle. Kuid loomakaitsjad plaanivad talle siiski armastava kodu leida, et ta ei peaks enam maantee ääres külmetama.