1. Spetsiaalne toit. Koerakutsikatele mõeldud toidus on suurem kogus proteiini, rasva, kaltsiumit, fosforit, naatriumit ja kloriidi võrreldes täiskasvanud koertele mõeldud toiduga. Niisiis on oluline, et koerakutsikas sööks õiget toitu, sest nii kasvab ta eluterveks täiskasvanud koeraks.

2. Mänguasjad. Nii nagu väiksed lapsed vajavad ka koerakutsikad mänguasju. Et koer ei näriks pererahva jalatseid, mööblit või käekotte, on tal tarvis erinevaid mänguasju, millega energiast pakatav koerakutsikas mängida saaks. Tasub meeles pidada, et kui koer peakski kellegi jalanõude kallale minema, siis tasub ta sõbralikult mänguasja juurde suunata ja vältida koerakutsika peale karjumist.

3. Pesa. Iga koerakutsikas vajab turvalist pesa, mis on päris tema oma ja kus ta saab mõnusalt puhata. Mõistlik on osta pesa, mida saab mitmekülgselt kasutada. Pesas võiks olla ka pisut rohkem ruumi, et see nii ruttu väikseks ei jääks.

4. Hooldusvahendid. Need on olulised, et koera välimus oleks hoolitsetud. Kindlasti on vaja kammi, hambaharja, küünetange ja koerašampooni. Koera karvkatet on vaja regulaarselt harjata, et see oleks korras ja läikiv. Hambaharja kasutamine on oluline, et koera suuhügieen oleks korras.

5. Loomaarst. Tema oskab aidata nõu ja jõuga. Näiteks oskab loomaarst öelda, milline on koerale sobiv toit, millal peaks looma vaktsineerima ja palju muudki. Eriti tähtis on see siis, kui tegemist on esimese koerakutsikaga peres, sest siis on kõik niigi uus.

Allikas: petmd.com