Cimino perekonna saksa lambakoer Gretchen oli varjupaigast päästetud koer. Oma loomuselt oli ta arglik ja inimeste suhtes ettevaatlik. Üldjuhul hoidis ta võõrastest pigem eemale, kuid ühe postiljoniga tekkis tal eriline side. Cimino perekonna postiljon Fernando Barbaroca oli suur loomasõber ja olgugi, et keegi teda ei palunud, otsutas postiljon iga päev astuda ühe pisikese sammu selleks, et see häbelik koer tunneks ennast mugavamalt.

Fernando kannab oma autos alati koeramaiuseid kaasas, sest tema sõnul on ainuõige ka koertele midagi pakkuda, kui ta omanikele kirju koju viib. Koer on ju samuti perekonnaliige.

Fernando märkas, et Gretchen muutub tema tulekul ärevaks ja tal on ebamugav. Nii otsustas ta olla kannatlik ja näha selle koeraga veel eriliselt vaeva, et koer tunneks end turvaliselt ka siis, kui postiljon tuleb. Fernando tõi koerale iga kord maiuseid ja kutsus teda nimepidi. Kuigi nende suhte algus oli vaevaline, siis aegamisi hakkas Gretchen end juba vabamalt tundma ja nähes, et postiljon ei kujuta endas mitte mingisugust ohtu, hakkas ta üles soojenema. Koer näitas isegi armukadedust välja, kui postiljon naabrite juures käis. Koera omaniku Chris Cimino sõnul hakkas koer postiljoni iga päev lausa ootama. Ta ütles, et Fernando käis Gretchenit tervitamas isegi siis, kui omanikele pakki polnud.

Aprilli alguses käis postiljon Ciminode kodus, et korjata üles väljasaadev post, kuid tavalise paki asemel leidis ta sealt hoopis koti koeramaiuste ja kirjakesega, millel seisis: “Gretchen lahkus eile meie seast. Ta palus, et sa jagaksid tema allesjäänud maiused teistele koertele. Gretchen ootas sind alati suure rõõmuga ja oli maiuse eest tänulik.”

Cimino pererahvas tunnistas, et nad ei suutnud seda kurba uudist postiljonile näost näkku teatada, sellepärast otsustasid nad kirjutada kirja. Fernando tütar jagas Twitteris selle kirjakese pilti ja see levis kulutulena kõigi loomasõprade seas. Tagasiside, mis perekond tänu sellele sai, oli massiline. Postitusel on üle 861 000 meeldimise ja 182 000 jagamise ning palju kaastundeavaldusi nii perekonnale kui ka postiljonile. Gretcheni ja Fernando loole leidus kaasaelajaid üle kogu maailma.

Postiljon võttis postkastist maiusekoti ja kirjakese kaasa ning täitis koera viimase soovi. Ta jagas tema maiused naaberkoertele laiali. Postiljon rõhutas, et kui ta Gretcheni maiuseid jagas, ütles ta koertele alati, et need on Gretchenilt pärit.

Allikas: www.moderndogmagazine.com