1. Nad tõstavad oma toidu sööginõust välja

Isegi siis, kui koera jaoks on loodud kindel söögikoht, on võimalik, et koer võtab oma toidu, tassib selle hoopis kuhugi mujale ja sööb seda seal. Miks ta nii teeb? Koerad on karjaloomad ja toit võib tekitada palju pingeid. Looduses viivad karja vähemtähtsamad liikmed oma toidu tihti eemale, et vältida pingeid ja kaklusi. Selline käitumismuster esineb sagedamini ebakindlatel ja alandlikel koertel.

Teine põhjus aga on lihtne: koerale ei meeldi tema toidunõu või heli, mis tekib siis, kui ta sööb. Kui toidunõu on metallist, võib koera häirida kausi kolin, mis tekib süües või siis, kui koera kaelarihm vastu nõud läheb. Kui kauss tundub olevat probleemiks, võiks teisi söögikausse proovida.

2. Nad söövad ainult siis, kui inimesed on läheduses

Koerad on sotsiaalsed loomad. Seega võib nende suhtlus inimestega mõjutada ka nende toitumisharjumusi. Mõned koerad lausa keelduvad söömast, kui nende omanikku kodus pole. Isegi siis, kui söök on neile kättesaadav, ootavad nad pigem terve päeva, kui söövad kodus üksinda olles. See võib olla märk üksinduseahastusest või näidata, et koer on kodus olles ärev ja rahutu. Koer võib kannatada tugeva stressi all kogu aja, kui omanikku kodus pole. Või on mõni teine tegevus, mis koera aja hõivab. Investeerides koerakaamerasse saad täpselt jälgida, millega su lemmik parasjagu tegeleb.

3. Nad ei taha toitu seni, kuni neid käest toitma hakata

Mõnikord koerad ei söö toitu enne, kui saavad seda teha omaniku käe pealt. See on siduv hetk omaniku ja koera vahel, arendab omavahelist kontakti ja mõjub koerale väga hästi. Tihti soovitatakse niiviisi toita kutsikaid või päästetud teisi ringi koeri. See kasvatab usaldust ja õpetab koerale, kes on tema peremees.

Lisaks, kui koer kipub toitu sisse ahnitsema ja see on probleem, siis annab käest toitmine omanikule võimaluse koera söömiskiirust kontrollida. Käest toitmine annab ka koerale kindlustunde, et teised majas olevad inimesed või loomad ei saa tema toitu kätte.

4. Nad tassivad toidu vaiba peale

Üldjuhul asetsevad koera söögi- ja jooginõusid kõva põranda peal. Sealt on ju lihtsam koristada, kui midagi peaks maha minema. Siiski eelistavad mõned koerad süüa pehmemal pinnal. Vaiba peal söömine võib koerale meenutada näiteks muru peal söömist, mis on tema jaoks palju loomulikum. Probleemiks võib olla ka hoopis sööginõude kehv paigutus. Võibolla on koeral seal lihtsalt ebamugav süüa.

Allikas: cuteness.com