1. Lähtudes andmetest, mida on laiema avalikkusega jaganud loomade ülekaalulisuse vastu võitlevad ühendused, on ainuüksi Ameerikas 53 protsenti täiskasvanud koertest ja 55 protsenti kassidest rasvunud või ülekaalulised.

2. 22 protsenti koeraomanikest ja 15 protsenti kassiomanikest ei tunnista probleemi ning väidavad, et nende ülekaalulise lemmiku kaal on täiesti normaalne.

3. Nii nagu inimeste rasvumine on hakanud maailmas vohama, on ka ülekaalulistest lemmikutest uus normaalne nähtus saanud.

4. Kassid, kes kaaluvad 10-20% oma ideaalkaalust rohkem, on juba ülekaalus. Kui see protsent on veel suurem, on tegemist juba raskekujulise rasvumisega.

5. Kodus peetavate lindude suurimaks tervisehädaks on ülekaalulisus. Inimesed hoiavad lindudel kogu aeg toiduanumat noka ees ja nii ei pea sulelised enam kõhu täitmiseks vaeva nägema.

6. Lemmikloomade kaalu alandamiseks on välja töötatud spetsiaalsed tooted. Niisama toiduportsjonite ootamatu vähendamine võib kaela tuua hoopis uued tervisehädad ja seega kokkuvõttes veel suurema kahju teha.

7. Kui su lemmikloom on ülekaaluline või rasvunud, võib see põhjustada artriiti, suhkruhaigust, kõrgvererõhutõbe, neeruhaiguseid, vähki, südame- ja kopsuhaiguseid ja teisigi probleeme.

8. Uuringud näitavad, et ülekaalulisus röövib koera elust vähemalt kaks aastat.

Kuidas kontrollida, kas su lemmikloom on ülekaaluline?

9. Õiges kaalus looma kõht on vaatlemisel trimmis ning koera kõhujoon näha. Kergel katsumisel on lemmiku roided, õlakondid ja puusakondid kenasti tunda ning ei ole paksu rasvakihi all peidus. Kui nende tundmiseks peab omanik looma külgedelt tugevamalt survestama, siis on tegemist ülekaaluga. Pane tähele, et normaalkaal erineb tõuti märkimisväärselt. On lühikarvalisi koeratõuge, kelle roided peavad lausa näha olema ja on ka neid, kelle puhul on need peidus.