Kui õues oli paks lumi maas ja külmakraade ka omajagu sai ELL teate abivajavate koerte kohta, kes Ida-Virumaal asuvas talus omapäi elasid. Abipalvega pöördus liidu poole üks heatahtlik naisterahvas, kes oli koerte pärast väga mures. Väidetavalt käis omanik oma koeri toitmas vaid korra nädalas. "Kui meile teatanud naine sel teemal omanikuga vestles, siis sai vastuseks, et sellest piisavat, koertele pole rohkem süüa ega juua tarvis. Söögu lund, kui tahavad," kirjutab Eestimaa loomakaitse liit Facebookis. Kohalikele külaelanikele oli koerte omanik teada, ta oli hoolimatu ja kuri inimene, kellest kõik parema meelega eemale hoidsid.

Abipalvega liidu poole pöördunud naisterahval aga ei olnud südant käed rüpes oodata. Nii hakkas ta ise koeri toitmas käima. Koerad olid väga sõbralikud ja tervitasid naisterahvast alati sabaliputusega. Ühel päeval aga oli ühe koera tervis märgatavalt halvenenud. Ta ei tõusnud enam jalgadele ja tal olid valud. Naine võttis liiduga kiiresti ühendust ja palus abi. ELL toimetas koera kiirabisse.

Koer Cherry otsib endale kiiresti uut kodu!

Cherry seisund oli täbar. Lisaks sellele, et ta ei suutnud püsti tõusta, oli tal üks küüs nii tugevasti sissekasvanud, et seda tuli opereerida. Tema kaelalt leiti ka suur mädapaise, mis lõhkes. Ta sai valuvaigisteid, antibiootikumiravi ja viibis paar päeva kiirabis. Hinnates koera tervist, pakkusid arstid Cherry vanuseks vähemalt 10 aastat.

Paari päeva pärast sai Cherry hoiukodusse taastuma ja seal on ta tänaseni. Viljandimaal asuv perekond on Cherry eest hästi hoolitsenud. Koera tervis on olnud küll kõikuv, kuid paranemismärgid on silmnähtavad.

Koer Cherry

Manja toodi talust ära alles paar nädalat hiljem. Koerale hoiukodu pakkunud naisterahvas tõdes jahmunult, et ei ole nii alandlikku koera enne näinudki. Inimest nähes viskus Manja alandlikult pikali ja oli nõus edasi liikuma ainult roomates. "Kahjuks on sellise käitumise põhjuseks tavaliselt koera peksmine ja muul moel väärkohtlemine. Hästi hoitud ja armastatud koer sedasi ei käitu," kirjutab ELL.

Õnneks said Olga ja Manja omavahel väga hästi läbi. Manja harjus tasapisi oma uue eluga ja Olga armus temasse sedavõrd, et otsustas Manja endale jätta. Tänaseks on Manja ka steriliseeritud, tema kliinikuarve on tasutud ja koer elab uut elu.

Cherry'ga aga nii hästi läinud ei ole. Tema saab Viljandimaa hoiukodus olla veel vaid nädala ning uut kohta talle veel ei ole. ELL ei oska hinnata, kui kaua 10-aastaseks tunnistatud Cherry veel elab, kuid magama ei taha teda keegi panna. Tema tervis on paranenud. Ta käib õues jalutamas, sööb isukalt, armastab pai ja tahab inimese lähedust, mistõttu otsib ELL koerale uut kodu.

Kuna Cherry't kimbutavad ka liigeseprobleemid, siis pelgalt õuekoeraks ta ei sobi. Iseloomu poolest on ta väga leplik ning saab läbi ka kassidega. Tõenäoliselt ei valmista talle ka liigikaaslased probleemi.

ELL lubab uuele hoiukodule korvata kõik edaspidised kliinikuarved. Cherry jääb liidu hoole alla oma elupäevade lõpuni, kuid vajab kohta, kus oma pensionipõlve veeta. Cherry tahab vaid sooja tuba, paisid, süüa ja ravimite andmist. "Me oleme näinud, kuidas vanad koerad inimestele hinge poevad ja annavad midagi sellist, et neid ei unustata iialgi," kirjutab ELL ja lisab, et eaka koera võtmine on kindlasti kogemust väärt, sest temas on midagi teistsusugst. Eakas koer on elukogenud, siiras ja üdini tänulik.

Eestimaa Loomakaitse Liit palub loomasõprade abi, et leida Cherry'le kiiresti uus hoiu- või päriskodu, sest varsti ei ole tal enam kohta, kus olla. Uut kodu oleks vaja juba selle nädala jooksul!

Eestimaa Loomakaitse Liit palub postitust jagada.