Trühvli-detektiivid


Koeri koolitatakse lõhna järgi maitsvaid trühvleid välja nuuskima, et saaksime oma toidulauda tõelise gurmaani kombel nende võrratu maitsega täiendada.

Koer-Picassod


Taksikoer Hallie’le õpetas joonistamist tema kunstnikust perenaine Dee Dee, kaks kuud enne seda, kui ta pimedaks jäi. Isegi pärast pimedaksjäämist jätkas Hallie maalimist! Hallie’ perenaine jutustas, et Hallie’ maalid on kogunud annetusteks üle 15 000 dollari. Ja Hallie pole oma kunstnikuametis üksi, temasuguseid koeri on teisigi! Näiteks ilus must labrador Arbour on veel üks tuntud koer-kunstnik, kelle kõige kallim maal tõi sisse 453 dollarit, kusjuures kogu teenitud tulu läheb heategevusele.

Hüpnotiseerija


Koer-hüpnotiseerija Oscar sattus briti hüpnotiseerija Hugh Lennoni lemmikloomaks, kes mõistis peagi, et kutsika hüpnootiline pilk võlub inimesi. Üheskoos esinedes sai nende koer-hüpnotiseerija number populaarseks kogu Inglismaal, kuni Oscari silmanägemine viletsaks jäi. Oscar on nüüd pensionil ja Lennon reisib ringi koos Oscari poja Murphyga. Kui sa ei ole veendunud, et koerad oskavad hüpnotiseerida, siis tea, et kuulus Simon Cowell koges selle aasta alguses briti talendisaate salvestamisel koera hüpnotiseerimist omal nahal.

Kaka-nuuskurid


Nuuskurkoera töö on põnev. Tucker on Washingtoni Ülikooli bioloogiakeskuse teadusliku meeskonna oluline liige. Tema rolliks on nuuskida välja vaala väljaheited rohkem kui 1, 5 km kauguselt, et teadlased saaksid loomi uurida. Üks teadlastest nimetab väljaheiteid „teaduslikuks kullaks“, kuna nende põhjal saab tuvastada palju üksikasju nende liikide, toitumise, elustiili, harjumuste jms kohta.

Vähki tuvastavad koerad


Nagu koeri, keda on õpetatud lõhna järgi narkootikume või lõhkeaineid leidma, koolitatakse neid ettevõtlikke loomi ka inimestel esinevat vähki avastama. Koer Daisy tuvastas vähi rohkem kui 500 juhul ja teda autasustati selle elupäästva tegevuse eest vääriliselt.

Linnapea


Üsna ammu, 1981. aastal, kandideeris Sunolis, Kalifornia osariigis linnaelanike nalja tulemusena linnapea valimistel must labradori-rottveileri segu Bosco kahe inimese vastu. Bosco võitis mõlemat inimest, saades Ameerika Ühendriikide esimeks koerast linnapeaks, kes teenis selles ametis kokku 13 aastat. Ta sillutas teed paljudele tulevastele koer-poliitikutele, kaasa arvatud värskeimale koer- linnapeale Duke’ile, kes võitis 2014. aastal valimised Cormorantis, Minnesota osariigis.

Sõdur


Seersant Stubby karjäär hulkuvast koerast ameerika kangelassõduriks sai võimalikuks tänu reamehele, kes otsustas ta salaja SS Minnesota pardale kaasa võtta. Stubby alustas 102. pataljoni tujutõstjana, kuid sai meeskonna lahutamatuks osaks, päästes palju elusid. 1999. aastal valmis dokumentaalfilm, mis põhineb arvukatel koertel, kes sõjas aktiivset rolli mängisid „Sõjakoerad: Ameerika unustatud kangelased“.

Supermodell

Ilmselt on üllatav, kui nõutud koerad on. Kliendid soovivad, et nad reklaamiks tipp-tasemel koertetooteid või poseeriksid moeajakirjades. Elitaarsetes ringkondades liikuvatel kutsadel on selline elu.

Maskott

Selgub, et paljudel koolidel ja kolledžitel on maskottideks eluskoerad. Kõik sai alguse pildil olevast Ilu-Danist, Yale'i ülikooli maskotist, kes oli ühtlasi ka esimene Ameerika Ühendriikide koolimaskotist!

Langevarjur-koerad

On koeri, kel on ka selline amet. Neid koolitatakse lõhkeaineid tuvastama ja nad on osa terrorismivastase võitluse eliitmeeskonnast Bogotos, Colombias. Nad on nii kartmatud, et hüppavad 300 m kõrgusel lennukitest välja, olles rihmadega kinnitatud oma peremehe külge ja jätkavad pärast maandumist külmavereliselt oma tavalist pomminuuskuri tööd. See on juba tõeline vaprus!

Allikas: stories.barkpost.com