Hetkel maailmas valitseva viirusepandeemia tõttu on paljud firmad otsad koomale tõmmanud või hoopis tegevuse lõpetanud. Kahjuks pidi selle tee valima ka ettevõte, kus inimeste kõrval täitsid auväärset valvuriametit Reks ja Piraat.

Tallinna loomade varjupaik otsib töötuks jäänud koertele uut eluaset ning kirjeldab loomi järgnevalt:

"Reksi sooviks on pensionipõlve pidada inimese juures, kes vajab sõpra, kellega arutada maailmaasju, kohmerdada ringi oma aias ja pikutada kuudis. Tore oleks, kui teda ka tuppa inimeste juurde seltsi lubataks, kui koer seda soovib. Ka niiskete, külmade ilmadega oleks Reksi liigestele parem, kui koer saaks soojas olla.

Reksi elu alguspäevad ei olnud just õnnelikud. Ta leiti suure tee äärest paarikuuse kutsikana ja sattus Kohtla-Järve varjupaika. Kuts oli räsitud ja väga arg. Kui inimene kiiremini oma kätt liigutas, oli paanika majas – selline käitumine räägib nii mõndagi tema elualguse kogemuse kohta. Head inimesed võtsid ta oma hoole alla, ettevõte vajas territooriumile koera ja nii algaski koera valvurikarjäär.

Reks on elukogenud koer ja ringi rahmeldada enam ei ole vaja. Kas ta on üheksa või kümne aastane, ei tea täpselt keegi. Reks on nn eesti hundikoer ja veidi üle põlve kõrge. Ta tuleb ja otsib lähedust, nühib vastu sääri ja poeb sülle. Vanemas eas on ta muutunud parajalt pontsakaks, sest ei viitsi enam ringi joosta. Eks aeg on teinud oma töö ja Reksi liigesed annavad endast märku, oma roll on siin ka kehakaalul.

Reks on ära teeninud väärika vanaduspõlve ja ta oskab selle eest olla üdini tänulik!

Piraat on Reksi saatusekaaslane. Koos täitsid nad uhkelt valvurirolli ettevõttes, mis kahjuks hetkel aset leidva viirusepandeemia tõttu uksed sulges ning nõnda sattusidki need kaks tublit ja töökat koerakest meie hoole alla.

Kutsikana võeti Piraat sama ettevõtte töötaja perre. Seni, kuni pere elas maal oma talus, kus Piraat veetis suurema osa ajast õues, oli kõik väga hästi. Kui perel tuli aga korterisse kolida ja Piraat pidi koos perega toas elama, ilmnes ühel pereliikmel allergia. Siis saigi Piraadist Reksi kaastööline. Piraadil polnud selle vastu midagi ja koos oligi hoopis lõbusam.

Piraat

Piraadis on terjeri verd ja nii ongi ta särtsu täis vaatama oma kaheksale eluaastale. Ta on väiksemat kasvu, vahva karvastikuga ja väle liikuja. Valvurina on ta omandanud vajalikud oskused märguandjana - ta reageerib häälekalt, kui keegi territooriumil liigub.

Piraadi unistuseks on jätkata elumerel seilamist mitte kaptenina, vaid laevakoerana kogenud kapteni käe all, kellel jätkub tahtmist koos koeraga tegutseda. Ka eakam koer naudib, kui teda õpetatakse ja Piraat on valmis omandama uusi oskusi. Energiat jätkub tal nii õppimiseks kui mängimiseks

Kui soovid Reksile ja Piraadile kodu pakkuda, tuleb helistada esmalt telefonil 5141431, sest varjupaigad on hetkeolukorra tõttu tavakülastuseks suletud.