Vendeeni väike-basset grifoon kuulub hagijate rühma. Ta on väike, lõhna järgi saaki jahtiv koer ja neid rakendatakse ka tänapäeval jahtimismängudes. Kuid nad sobivad hästi ka seltsikoerteks. Vendeeni väike-basset grifoon on väike, sügava rinnakorviga, lõhna järgi saaki jahtiv koer. Vendeeni väike-basset grifoon on energiline ja iseseisev koer.

Välimus
Vendeeni väike-basset grifoon on madalajalgne ja sügava rinnakorviga koer. Pea ei tohi liialt lai olla ja olema küljelt vaadates ovaalse kujuga. Koon on suhteliselt lühike, lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on suured ja tumedad. Üle kulmude ulatuvad pikad karvad. Silmajoonest allpoole langevad kõrvad on pikkade karvadega. Kael on pikk ja tugev. Õlad on kere lähedal. Karvane saba peab asetsema kõrgel. Kasukas on karmikarvaline ja seda ei tohi näitusekortel lõigata. Koera ilmastikukindel kasukas on karmikarvaline, aluskarv on tihe. Tõule on iseloomulikud üle kulmude ulatuv karv ning habe ja vuntsid. Nad on vägagi häälekad koerad.
Nii emaste kui ka isaste turjakõrgus on 33-38 cm ja kaal jääb vahemikku 14-18 kg.

Toitmine
Toidu suhtes ei ole nad eriti nõudlikud, kuid kutsikana peab ta esimese eluaasta jooksul saama kvaliteetset kutsikatoitu.

Suhtlus
Vendeeni väike-basset grifoonid naudivad aktiivset eluviisi. Nad võivad aga ka küllaltki põikpäised ja iseseisvad olla, kuid nad soovivad ka oma omanikke rõõmustada. Selle koera ideaalne elukoht on maal. Nad saavad hästi läbi teiste koertega, lastega ja ka võõrastega.

Aktiivsus
Vajab palju liikumist ja värskes õhus olemist. Ta on elurõõmus ja jahtimishimuline koer. Vendeeni väike-basset grifoon ei püsi kaua ühe koha peal, seega sobib ta aktiivse eluviisiga peredele.

Treenimine
Vendeeni väike-basset grifoon on energiline ja iseseisev koer. Talle on vaja kindlasti selgeks teha, kes on majas peremees. Koer vajab järjepidevat treenimist ja sotsialiseerimist. Neid peaks hoidma kõrge ja kindla taraga aias, vastasel juhul võivad nad uitama minna. Selle koera omanikul peab olema kindel ja kannatlik meel.

Pesakond
Pesakonnas on umbes 4-6 kutsikat.

Eluiga
Keskmine eluiga on 12-14 aastat.