Vene hurt kuulub hurtade rühma ja teda kasutatakse seltsi- ja näitusekoerana. Vene hurt on graatsilise ja aristokraatliku väljanägemisega koer. Ta kannab oma pikka, kitsast pead uhkelt püsti. Karvkate Vene hurt on oma kiiruse ja tugevusega ilu ja võimsuse sümboliks.

Välimus
Pea on pikliku kujuga. Lõuad on tugevad, sügavad ja võimsad ning kääritaolise hambumusega. Mandlikujulised silmad on tumedavärvilised; pilk intelligentne ja valvas. Kõrvad on väikesed ja teravatipulised. Kael on kergelt kaarjas, mõõdukalt pikk ja lihaseline. Selg on luine ja lihaseline, graatsilise tõusva kumeruse ja tasakaalustatud langusega. Isastel on kumerus suurem. Esijalad on sirged, tagajalad on pikad ja lihaselised. Esikäpad on ovaalsed ja tihedalt üksteise vastas olevate kaarjate varvastega. Käpapadjad on tugevad. Tagakäpad on pikemad ja vähem kaardus. Saba on pikk, madala asetusega ja karvarohke ning sirbi või saabli kujuga. Tegevuse ajal ei tohi koera saba kunagi selja peale ulatuda. Näitusekoerte karvkatte tooniks on lubatud kõik värvused. on siidine ja keskmise pikkusega, jalad, kõhualune ja saba on karvarohkemad.
Emaste koerte minimaalne turjakõrgus on 68 cm, isastel 74 cm. Kummagil sool pole kõrguse limiite seatud. Emased kaaluvad umbes 34 kg, isased 41 kg.

Toitmine
Vene hurda kiire kasvuperiood lõpeb koera aastaseks saamisel. Kasvamise ajal on luude ja liigeste korrektseks arenguks oluline kutsikale pakkuda kasvataja soovitatud kvaliteetset toitu. Kuna tõul on kalduvus valivaks sööjaks muutuda, ei tohiks koera maiuste ja toiduraasukestega ära hellitada. Kuigi vene hurt on suurekasvuline koer, kaalub ta suhteliselt vähe ja ka sööb vähe.

Suhtlus
Vene hurt on heasüdamlik, uhke, ja suurusest olenemata, väga õrna hingega koer. Koerale ei meeldi võõrad. Vene hurt saab hästi läbi lastega, kuid koerale ei meeldi karmid mängud ja lastele mängukaaslaseks ta tõenäoliselt ei sobi. Teiste koertega, kes on samasuguse mõtlemisega nagu hurt ise, saab koer hästi läbi. Kasside ja teiste lemmikloomadega tuleb koera harjutada juba varajases eas, vastasel juhul võib vene hurt neis saaki näha.

Aktiivsus
Vene hurt on toas vaikne ja rahulik koer, kuid ta vajab palju liikumist. Pidage meeles, et koer võib saagi märkamisel teie juurest ära joosta ja tagasikutse käskudele mitte alluda.

Treenimine
Vene hurta on suhteliselt keeruline koolitada. Koer on vägagi põikpäine, seega peaks treenimisega alustama kindlasti juba koera varajases vanuses. Järjepidevus ja kannatlikkus teevad imesid!

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 6 kutsikat.

Eluiga
Vene hurda keskmine eluiga on 9-12 aastat.