Walesi terjer kuulub terjerite rühma. Nad on seltsi- ja näitusekoerad. Väike, kompaktne, tugev walesi terjer on nutikas ja osav koer. Need loomulikult rõõmsameelsed koerad on elavaloomulised ning harva arglikud. Nad on jahihimulised, ka kartmatud, ent mitte mingil juhul agressiivsed ning alati valmis enda eest välja astuma hoolimata asjaoludest.

Välimus
Pea on lame, lõuad on jõulised, üleminek otsmikult koonule on nõrgalt eristuv. Silmad on väikesed, hea asetusega ja tumedavärvilised. Kõrvad on väikesed, v-kujulised, üsna kõrge asetusega ja hoiduvad ettepoole koolduvalt. Kael on keskmise pikkusega, jäme, kergelt kumer ja liitub pikkadele, tahapoole asetsevatele õlgadele. Keha on lühike. Esijalad on sirged ja lihaselised, hea luustikuga. Tagajalad on hea pikkusega, tugevate ja lihaseliste reitega ning samuti hea luustikuga. Käpad on väikesed, ümarad ja kassikäppade sarnased. Saba on kõrge asetusega, kuid mitte liiga rõõmsalt püsti. Tal on traatjas, karm ja tihe karvkate. Värvus must, tan või grizzle.
Nii emase kui ka isase koera turjakõrgus jääb vahemikku 36-39 cm ja nad võivad kaaluda 9-10 kg.

Toitmine
Neid koeri on suhteliselt lihtne toita ja nad ei ole toidu suhtes valivad.

Suhtlus
Walesi terjer om aktiivne, rõõmsameelne, intelligentne ja südamlik koer. Ta kiindub tugevalt oma peresse. Võõraste suhtes käitub koer umbusklikult. Koer naudib laste seltskonda ja eriti nendega mängimist. Kui koera on kasside ja teiste lemmikloomadega juba varakult tutvustatud, hakkavad nad hästi läbi saama. Walesi terjer naudib ainukese koerana olemist. Ta on julge koer, kes kaitseb omasid kartmatult, kuid ei ole selle juures kunagi agressiivne.

Aktiivsus
Walesi terjer on väsimatu liikumisega koer! Talle meeldib ujuda ja seega peaks koeral tema ohutuse tagamiseks vees olles silma peal hoidma. Koer kohandab hästi talle võimaldatava liikumiskogusega.

Treenimine
Walesi terjer mõistab ruttu, mida temalt oodatakse, kuid on küllaltki tugeva tahtejõugu. Seega peab treenimine kindlakäeline ja järjepidev olema.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 4-6 kutsikat, kuid järeltulijaid võib-olla ka kuni 10.

Eluiga
Walesi terjeri keskmine eluiga on 13 aastat.