Whippet kuulub hagijate rühma. Ta on nägemise järgi saaki jahtiv koer ning ta on nii populaarne töökoer kui ka tore seltsikoer. Need õrnad, südamlikud ja tasakaaluka iseloomuga koerad on ideaalsed kaaslased ning suurepärased sportlased.

Välimus
Whippetil on piklik koonu suunas kitsenev pea. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on selged ja elava pilguga. Kõrvad on väikesed, peene tekstuuriga nn rooskõrvad. Kael on pikk ja hästi lihaseline. Keha on üsna pikk, rind on sügav ja roided on hästi kaardunud. Niuded on hästi kumerdunud. Jalad on pikad ja tugevad, käpad on kitsad ja tugevate mõhnadega. Saba on pikk, ilma narmaskarvadeta. Karvkate on lühike, sile ja tihe. Värvusteks on lubatud paljud toonid ja kombinatsioonid.
Isase koera turja ideaalkõrguseks on 47-51 cm ja emasel 44-47 cm. Kaal jääb vahemikku 12,5-13,5 kg.

Toitmine
Koer sööb küll väikestes kogustes, kuid ta pole valiv sööja. Ta vajab kvaliteetset ja lihtsalt seeditavat toitu. Ülesöötmise või vähese liikumise tagajärjel hakkab koer kaalus juurde võtma.

Suhtlus
Whippet on õrna hingega, kannatlik, tolerantne ja südamlik koer. Kuigi ta näitab võidujooksus suurt võitlushimu välja, on ta tegelikult vaikne ja rahulik koer. Whippet naudib inimeste seltskonda, kuid hoiab eemale väikestest lastest, kuna talle ei meeldi karm kohtlemine. Whippet tunneb ennast kõige paremini maakohas elava pere juures. Koer on tuntud oma ülierutuva loomu poolest, seega vajab koera omanikult suurt mõistmist.

Aktiivsus
Whippet naudib lühikesi kiireid jooksuspurte, kuid suudab ka terve päeva liikumises olla. Koerale meeldib omanikuga jooksmas või jalutamas käia. Whippetil on kõige parem liikuda tasastel ja tühjadel maastikel. Ebatasastel pinnastel võib koer end kergelt vigastada.

Treenimine
Whippet on intelligentne ja kergesti kohanduv koer. Ta on aeglase õpivõimega, seega peab omanik treenimisel kannatlik ja leebe meelega olema. Whippetit saab koolitada töö-, võidujooksu-, agility- ja kuulekuskoeraks.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 2-10 kutsikat. Järeltulijate keskmine arv on 5-8.

Eluiga
Whippet võib elada kuni 15 aasta vanuseks, või isegi rohkem.