Yorkshire'i terjer kuulub kääbuskoerte rühma. Nad on toredad seltsi- ja näitusekoerad. Kuigi nad näevad välja armsad, on nad siiski läbinisti terjerid. Tavatingimustes kasvanult näitavad nad oma vaprat loomust täielikult.

Välimus
Yorkie’l on tugevad, sirged jalad, kuldpruuni värvusega karvkate ja täiesti tasane lanne. Selg on terassinise värvusega ja karvad langevad selja keskelt mõlemale poolele lahku. Kõhulahtisuse korral vajab koera kena ja rikkalik karvkate saba piirkonnas puhastamist. Koera käpad on ümarad, küünised on lühikesed ja musta värvusega. Pea on uhke hoiakuga, kõrvad on püstised, pruuni värvusega ja nende karvu trimmitakse otstest. Pea ja koon on kuldse värvusega. Peas olevad pikad salgud kinnitatakse pealaele patsi. Koon on keskmise pikkusega. Silmad on ümarad, musta värvusega ning selge ja intelligentse pilguga. Karvkatte kuldne toon on juurtel tumedam. Kuldses osas ei tohi olla musti ega siniseid triipe. Sinises osas ei tohi olla blonde ega pruunikaid triipe. Levinuim viga on see, kui kutsika must karvkate ei muutu kunagi siniseks või terassiniseks ning saavutab vaid hallika tooni.
Yorkshire'i terjer kaalub keskmiselt 2-3 kg ja turjakõrguseks on umbes 20,5 cm.

Toitmine
Koer vajab väga vähe toitu, kuid yorkshire'i terjerit on lihtne üle toita. Ülekaalulisus on aga väikeste koerte puhul tõsine probleem ja võib põhjustada mitmeid haigusi, nt diabeet, jäsemete probleemid, neerupuudulikkus jne.

Suhtlus
Yorkshire'i terjer on väike koer, kel on oma kindlad seisukohad. Ühel hetkel kerib ta end vanaema sülla mõnusalt kerra, kuid juba minuti pärast võib ta õue tuisata ja naabrite rottweileri peale tõsiselt haukuda. Yorkie on ikkagi terjer ja kaitseb oma territooriumi vapralt. Yorkshire'i terjer on südamlik koer, kuid ei saa lastega just kõige paremini läbi. Kui koer on laste seas üles kasvanud või kui talle on neid kutsikaeas tutvustatud, on läbisaamine hea. Kuigi lapsed ei pruugi mõista, et koeral on väga haprad luud ja need võivad palju kergemini murduda kui mänguasjad. Seega peaks neil omavahel olles kindlasti silma peal hoidma.

Aktiivsus
Yorkshire'i terjeri hea tervisliku seisundi tagamiseks peab koer saama korrapäraselt liikuda. Talle meeldivad pikad jalutuskäigud. Yorkie on rahul ka lühiajalise jalutusega, kui ta saab piisavalt ümbruskonda nuusutada ja oma mõtlemist mõne tegevuse juures rakendada. Yorkshire'i terjer ei ole vaid sülekoer. Ta naudib ringi jooksmist ja mängimist, nagu iga teine koer.

Treenimine
Yorkie kutsikas vajab palju mänguaega. Nii õpib ta suuremaid ja tugevamaid koeri respekteerima, sotsialiseerub laste ja täiskasvanutega ning omandab häid kombeid. Selle väikese koera treenimine peab kindlasti järjepidev olema. Paljud inimesed kurdavad, et yorkie'le on võimatu kodukorrareegleid selgeks teha. See aga pole nii. Kui peate yorkie puhul kinni samadest reeglitest, mida suure koera puhulgi rakendatakse, õpib ta aeglaselt, kuid kindlasti kõik vajaliku selgeks.

Pesakond
Pesakonnas on tavaliselt 3-5 kutsikat.

Eluiga
Keskmine eluiga 13-16 aastat.