Kuigi Loomapäästegrupp organiseeris koerale rahuliku vanaduspõlve hooldajate hoovis - toeaeluga pole koer iial harjunud - õnnestus tal vaatamata vahepeal halvenenud tervislikule seisundile taas jalga lasta.

"Žorik tegi seda, mida kõige paremini oskab ehk tegi "žorikut" meid üle kavaldades ja jalga lastes," nentis Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner, kes hoidis koeral silma peal ka pärast seda, kui loom hiljuti koomast välja tuli. "Pärast haiglast naasmist Žorik kosus ja jättis täitsa noore koera mulje. Vaatasime videosalvestiselt kuidas ta 20 minutit kurja vaeva väga energiliselt nägi, aga aed pidas vastu. Siis pöördus vabadust ihkav koer aediku tagumisse nurka ja läinud ta oligi!"

Ilmselt oli Žorikul kavas taas Kalamaja vahele tuuritama minna

Pärast põgenemist korraldati otsimisoperatsioon ning Muuga lähistelt, suunaga linna poole Žorik viimaks leitigi. "Kalamajja oli sõbrake teel küll. Nii ma vähemalt arvan," tõdes Valner.

Vabahärra Žorikut, kes on pärit Paljassaarest kinni püütud koertekarjast, teab Kalamaja rahvas juba aastaid. Kuigi tal võib vanust olla 20 aasta jagu, pole lindprii end kunagi püüdjatele kätte andnud.

Legendaarse ränduri ja ka teiste hüljatud loomade auks püstitatakse Žorikule 4. oktoobril Arsenali keskuse ette skulptuur.