"Sügav-sügav kaev ja kössis loomake seal sees. Üsna nõrkenud teine ja ei liigutagi suurt. Solgivesi ümber ja jalgealuseks vaid pehkinud lauatükk. Alul pole arugi saada kellega tegu? Ilmselt juba mitu head aega seal surmavas lõksus ilma pääsemislootuseta olnud," kirjeldab loomapäästja Heiki Valner Tartu Raadi vanas sõjaväeosas toimunut.

Inimesed niisugusesse kohta enamjaolt ei satu, kuid tuhkrul vedas, et kolm möödujat teda märkasid. "Loomapäästegrupi poolt läks neile appi Katre Kangur, kelle masinas mitmed vajalikud abivahendid olemas on. See tegi töö kergemaks, aga mitte eriti. Kas teie julgeksite pea ees umbes nelja-viie meetri sügavuses kaevus mingi metslooma pärast rippuda ning oma elunatukese sõbra hoolde usaldada, kes teid samal ajal ainult jalust hoiab?" jutustab Valner.

Loom püüti kahvaga kinni ja pärast esimest ehmatust lippas ta tagasi oma loomulikku elukeskkonda. Valner paneb inimestele südamele, et lahtiseid kaevusid on väga palju ning pole haruldane, et mõni loom peab oma elunatukese sinna jätma, seega tasub olla tähelepanelik.