Sellist õudust kogevad sajad miljonid põllumajandusloomad üle kogu Euroopa. Puuris peetavad loomad taluvad kannatusi, sest nende liikumine on äärmiselt piiratud ja nad ei saa liigiomaselt käituda. Emiseid sunnitakse oma põrsaid sulus söötma. Küülikud ja põldvutid veedavad terve oma elu kitsukestes puurides. Vasikad vangistatakse väga noorelt eraldi aedikutesse. Paljud kanad elavad endiselt puuris ning pardid ja haned pannakse puuri, et neid hanemaksapasteedi tootmiseks sundsööta.

Puuride kasutamise lõpetamiseks kogub allkirju ka Eesti loomade eestkoste organisatsioon MTÜ Loomus. “Loomulikult on Loomus endiselt seisukohal, et loomade ekspluateerimiseks õigustust polegi, aga sama loomulikult toetame läbimõeldud rahvusvahelisi kampaaniaid, mis vähendavad loomade kannatusi”, ütles Loomuse juhataja Kadri Taperson. “Tänu kodanikualgatustele suureneb ka nende inimeste hulk, kes oskavad endale loomade olukorda paremini teadvustada ja teha seetõttu teadlikke valikuid.”

Euroopas veedavad sajad miljonid loomad terve elu puurides, mis ei võimalda neil tagada liigiomaseid vajadusi. Algatuse käigus tuleb aasta jooksul koguda miljon Euroopa Liidu kodaniku allkirja. Kui allkirjad koos, asub ettepanekut menetlema Euroopa Komisjon. Algatuse käivitas loomakaitseühing Compassion In World Farming.

Oma allkirja puurideajastu lõpetamise toetuseks saab anda SIIN.