Kaheksa tibu leiti Mustamäelt, mistõttu esmalt asuti linnuema otsima Mustamäe parditiigist. Seal aga ühtki väärilist kandidaati ei leidunud.

Vabatahtlikud otsustasid seepeale asendusema otsida, sest pojad olid pisikesed ja abitud. Paraku ei kohatud kosklaperesid ei Paljassaarest ega Shnelli tiigist, nii et öö tuli veeta tubastes tingimustes vabatahtliku kodus.

"Kuna kosklaid on inimesel väga keeruline sööma saada ja tihti nad ka teesklevad söömist, siis oli suur hirm, et hommikuks on mõni nõrgem neist alla andnud. Seda enam, et vähemalt pool päeva olid nad söömata ja joomata. Pisikesed tuli üles äratada ja kõik imenipid mängu panna, et nad natukenegi sööksid. See tasus ennast ära, tibudel sai kõht täis ning kosutav ööuni võis alata," kirjeldas ühing sotsiaalmeedias.

Suuremad seiklused seisid aga veel ees: Pirita jões ujunud potentsiaalne asendusema polnud kasupoegadega kaugeltki nõus, vaid ründas tibusid agressiivselt, mille tagajärjel üks neist suri. Tibudele anti turgutuseks meevett, et neil energiat jätkuks ja seejärel võeti veelkord ette sõit Mustamäele lootusega leida nende päris ema, kuid taas tulutult. Vahepeal tuli ühingule teade, et Rocca Al Mare kooli juures võib olla kosklaema koos poegadega. Seega tormasid vabatahtlikud koos tibudega kohale.

"Selleks, et nendeni pääseda tuli läbida oksterägastik üle kivide, käes kast linnupoegadega. Ruttu võeti üks kosklapoeg kastist välja, et ta oma abitut kutset asendusemmele kuulutaks. See õnnestuski! Kosklaema ujus lähemale, kõik pojad said vette ja võeti omaks. Nii ujus uhke kosklaema oma lasterikka pesakonnaga kaugustesse!" võtab ühing kokku seiklusterohke ja õnneliku lõpuga loo.