7. novembril sai ühing teate Kohilast, kus leiti tee äärest apaatne kodukakk. Teavitaja korjas ta üles, pani oma pusa sisse sooja ja alustas teekonda Tallinna, et lind ühingu vabatahtlike kätte toimetada.
Tõenäoline autolöök oli olnud küllaltki tugev, sest linnul olid mõned suled katki ja silmad kogu aeg kinni.
Ühingul on oma kakuhaldjas Virge, kelle hoole alla Paidesse lind antigi.

Kohe alguses oli näha, et taastumine tuleb pikk, kuid Virge kannatlikkuse ja hoolitsuse tõttu oli õige pea märgata ka esimesi paranemise märke. Tasapisi muutus lind aktiivsemaks ja hakkas silmi avama. "Oli suur rõõm näha, kuidas tal iga päevaga enesetunne paraneb.
Eilseks oli kakk täielikult taastunud, elussöögi test sooritatud hindele 5+ ja uks vabadusse lahti," kirjeldab ühing oma Facebooki lehel.

Väikeseks probleemiks kujunes aga asjaolu, et Virge juures oli kakul olnud nii hea elu ja tema puur nii mõnus ja mugav, et kakk otsustas püsielanikuks hakata. Kahjuks aga nii ei saa. Looduses iseseisvalt hakkama saav lind peab vabadusse minema. Seega ei jäänudki Virgel muud üle, kui kakk puuris kinni püüda ja sobilik vabastuskoht välja valida.

Vaeseke oli sellest suhteliselt segaduses ega saanud üldse aru, mis temaga varahommikul juhtuma hakkab. Pärast puule maandumist sabistas ta oma suled inimkontaktist puhtaks, tõmbas ennast peenikeseks ja jäi mõneks hetkeks ilmaelu jälgima. Veendus temagi, et vaatamata sombusele ilmale tuleb tal nüüd ise looduses hakkama saada, kogus end natuke, valis minekuks õige suuna ja läinud ta oligi.
Puur jääb ootama aga teisi hädalisi.

Kui soovid toetada Eesti Metsloomaühingu hoolealuseid, siis siin on sinu võimalused:
Helista:
Nr 9009933 – annetad 5€
Nr 9009955 – annetad 25€
NB! kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!
Toimib ainult Eesti numbrilt helistades!

Toetuse võib saata ka pangakontole:
EESTI METSLOOMAÜHING
Swedbank EE952200221067573100
SWIFT/BIC kood: HABAEE2X
Selgituseks: "Metsloomade abistamiseks".