Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) seisab igal suvel silmitsi mitmete abivajavate linnu- ja loomapoegadega. Hiljaaegu leidis ka pärnlanna Elerin Kiirats pikalt seisnud kaubiku mootori lähedalt linnupesa. Tema üllatus oli suur, kui ta autoga sõitma asudes ühtäkki kapoti alt haledat ja kõva kisa kuulis. "Me sõitsime juba parklast ära ja alles hiljem kuulsime siutsumist," rääkis Kiirats Eestimaa Loomakaitse Liidule ja küsis nõu, kuidas edasi käituda. "Kui me bussi samasse kohta tagasi viime, kas siis vanemad ikka tulevad poegi uuesti toitma?"

Eestimaa Loomakaitse Liidu soovitusel viis naisterahvas kaubiku täpselt samasse kohta tagasi ning hoiab nüüd pesakonnal silma peal veendumaks, et ema oma poegade juurde tagasi tuleb. Vastasel juhul võtab ELL pojad enda hoole alla.

Kui kaua linnupojad pesas veel viibivad, oleneb liigist, kuid praegu on käes aeg, mil sel kevadel sündinud pojad vaikselt pesast lahkumas on. Nii käib see igal aastal, mistõttu paneb ELL inimestele südamele, et pikalt ühe koha peal seisnud autoga sõitma asudes tasub veenduda ega autokapoti all või mujal mõnd linnu- või loomapoega peidus ei ole.