"Meie aitame teil teha seda originaalselt, haldjalikult, mitte nagu kõikidel teistel!" teatab kauplus Butterfly Garden oma kodulehel (tekst muutmata - toim.)
Liblika üllatuskingituseks ette valmistamiseks pakub pood ümbrikut või kaanega kinkekarpi. Kinkekarbi saab tellida nii roosi kroonlehtede kui elavate lilledega.

"Liblikal pole ümbrikus kitsas, ta lamab seal avatud tiibadega mugavas asendis ning õhku on tal seal piisavalt," kinnitavad müüjad koduleheküljel, lisades suuremeelse pakkumise: "Te võite pakkuda ka ise oma kinkevariandi elava liblikaga, me täidame rõõmuga kõik teie soovid!"
See jätab fantaasiale ruumi.

Delfi Lemmikloom pöördus müüjate poole palvega, et nad asjatundjatena selgitaksid liblikate heaolu ja harjumustega seonduvat, et oma võimalike klientide jaoks usaldusväärse partnerina paista ning tagada, et tiivulistele liiga ei tehta. Vastuseks saime lakoonilise, nipsakas toonis vastuse, milles ühtlasi soovitati ka Postimeest lugeda: "Oleme väsinud kõigile selgitamast, kuidas liblikad elavad ja kuidas neid hooldada."

Loomakaitsjate hinnangul on tegu ebaeetilise ja julma ettevõtmisega, millele tarbijavalikud loodetavasti peatselt lõpu teevad.
“Näeme oma töös igapäevaselt, kui kiiresti tarbija teadlikkus kasvab. Inimesed ei soovi enam toetada tooteid ja teenuseid, mis põhjustavad loomadele alusetuid kannatusi. Tulevik kuulub vaid ettevõtetele, kes on läbipaistvad, vastutustundlikud ja suhtuvad ümbritsevasse austusega – elavate liblikate ümbrikusse pistmine ei ole kindlasti üks neist tulevikuäridest. Kindlasti leiame paremaid viise, kuidas oma lähedastele rõõmu teha," kommenteerib loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad kommunikatsioonijuht Liis Hainla.

Varem on oma nördimust avaldanud Eesti Loomakaitse Selts, kes mõni aeg tagasi oma Facebooki lehel kirjutas nii: "Selts ei pea õigeks müüa dekoratiivsel eesmärgil lilli koos elusate liblikatega. Selline tegevus kuulub meelelahutuse alla - elusolendite esitlemine või müümine meelelahutuslikul eesmärgil ei ole eetiline. Liblikad ei ole ka lemmikloomad, nad ei kuulu siseruumidesse."