Kui Olivia Fox ja tema kihlatu otsustasid ühest California loomade varjupaigast mõned kanad võtta, said nad üllatuse osaliseks — üks kanadest, kes sai nimeks Strawberry, osutus üllatavalt sotsiaalseks ja uudishimulikuks.

“Strawberry on kõige erilisem kana, kes meil on olnud,” sõnas Fox loomaportaalile The Dodo. “Strawberryle meeldib rääkida. Meil on vahel pikad vestlused, ja kui on ta on õnnelik, siis ta nurrub.”

Kahjuks Strawberry jalaliiges on vigastada saanud ja vaatamata sellele, et Olivia on loomaarstidelt nõu küsinud, ei ole keegi osanud vastata, mis võib olla vigastuse põhjus ja kuidas seda täpselt ravida. Naisel soovitati lasta kanal võimalikult vähe kõndida ja Strawberry tuli panna voodirežiimile.

Loomulikult hakkas Strawberryl igav, ta püüdis igal võimalusel taas jalgele tõusta. Kanale meelelahutust pakkudes avastas perenaine juhuslikult, et Strawberryle meeldib loodusprogramme vaadata. “Videod teistest kanadest teevad Strawberryle rõõmu ja toovad põnevust. Aga need programmid, kus inimesed omavahel räägivad on talle igavad. Kõige pearemini sobivadki talle videod loomadest ja maastikest. Veealused kaadrid see-eest aga hoopis hirmutavad teda.”

Nüüd veedabki Strawberry oma päevi vaadates loodus- ja teaduskanalit National Geographic. Olivia ja tema elukaaslane aga mõtlevad, kuidas kuidas kana kiiresti terveks saaks. “Hanedega pole näiteks probleemi, sest nemad saab vette ujuma panna, aga kana vette juba ei pane.”

Kuid pererahvas on leidnud võimaluse kuidas Strawberryt aidata. Nad viisid oma lemmikkana füsioteraapiasse. Strawberryl lastakse kõndida ka madalas lastebasseisnis ja see paistab mõjuvat, sest loodus- ja loomahuviline kana on teinud juba oma esimesed sammud väljaspool basseini.

Kui sulle Strawberry lugu meeldis ja soovid tema käekäiguga edaspidigi kursis olla, siis külasta tema Facebooki lehte.