Märtsi keskel kuulis üks tore pere enda maja ventilatsiooniavas krabistamist. Lähemalt uurima minnes, mille jaoks pidi teavitaja oma kaasat veenma seina lammutama, leidsid nad eest üllatuse tuvipoja näol! Ilmselt oli linnupoeg pesast ventilatsiooniavasse kukkunud.

Perekond võttis ühendust Eesti Metsloomaühinguga ja tuvipoeg toimetati nende vabatahtliku Natasha hoole alla. Läbivaatusel linnul vigastusi ei tuvastatud, tuvi oli üleni kollases udusulis ja kohati paistis paljas roosa nahk. Linnupoeg kaalus siis ainult 175 grammi ja sai nimeks Garik.

Tuvipoeg Garik

Kui Natasha oli Garikut juba mitu päeva kamaga toitnud ja ta selle vastu mingit huvi üles ei näidanud, pandi talle prooviks ette seemneid ja kui Natasha näpuga ette näitas, kuidas tuvi neid nokkima peaks, tärkas linnus huvi ja ta hakkaski iseseisvalt sööma.

Tänaseks kaalub Garik 260grammi, teeb toas lennuharjutusi ja on kõige suhtes väga uudishimulik. Veidikene veel kosumist ja Garik saab taas minna täiel rinnal vaba tuvi elu nautima.

Kuna ühingule on kevad väga tormiliselt alanud, paluvad nad võimaluse korral aidata loomapoegadel üles kasvada. Ühingu hoole all oli nädalavahetusel 23 oravapoega, 8 jänesepõnni, üks rebasekutsikas ja kaks linnutibu. Lisaks on juba loodusesse tagasi saadetud neli noort kakku.
Kokku on neil hetkel tarvis tasuda 2022,57 euro eest loomapoegade toitude eest. Kuna kevad on alles algjärgus, on oodata veel rohkelt hoolealuseid.

Tuvipoeg Garik

Metsloomade poegade toetuseks saab annetada alljärgnevalt:

Nr 9009933 – annetad 5€
Nr 9009955 – annetad 25€
Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!Toetuse võib saata ka pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100
SWIFT/BIC kood: HABAEE2X
Selgituseks: "Aitan kasvada”