Loomapäästjal Heiki Valneril oli teise hülgepoja pärast Stroomi randa asja ka möödunud nädalal. Toona päästetud hüljes naudib tõenäoliselt nüüd õnnelikult oma vabadust.

"Stroomi rand on tänavu hülgepoegade lemmikkoht number üks. Järjekordset väljakutset saades olin enam kui veendunud, et tegemist on sama tüübiga, kelle nädala eest Suurupisse ümberasustasin. Eksisin - tänane titt oli palju tillukesem ehk siis hiljem ilmavalgust näinud," kirjeldab Valner.
"Kõik muu oli aga nagu ikka - inimesed kuhjas uudistamas, lapsed mobladega lausa pea juures pildistamas ja nii mõnedki koerad, mitte küll suured, rihmadeta rannas silkamas."

Hülgepoeg Stroomi rannas

Sõle kliiniku loomaarst Ketlin Sõstra on veendunud, et hülgepoja vigastuste taga on mõni koer, keda on vabalt ringi joosta lastud. Veterinaar palus Valneril leida loomale hoiukodu.

"Olge palun inimesed! Hoidke oma koerad eriti just rannikul praegusel ajal rihma otsas. Te ei taha ju, et teie imikut koer ründaks ja näost hammustaks? Miks siis hülgepoegadega teistmoodi on? Olge palun inimesed ja rääkige oma lastele, et metsloomade juurde pole mõtet näppupidi ronida! Napsavad otsast ära või saab te võsuke sellise bakteri vereringesse, mida jäätegi vähemalt hüljeste puhul juhul ravima. Siis on jälle kisa taevani, et lapsed on ohus ja tapame hülgetited ära!" paneb Valner inimestele südamele.

Hülgepoeg Stroomi rannas

Loomapäästegrupi patsiente saab toetada annetustelefonile helistades:

900 1313 (5 eurot)
900 1414 (10 eurot)