Täna varahommikul saatis Eesti Metsloomaühingu vabatahtlik Virge Paidest Tallinna poole teele üleeile leitud kakupoja, kes oli kahe päeva jooksul tema juures hoiukodus saanud endale nimeks Nöps, õppinud uuesti sööma ning taastanud ka oma vahepeal kaotsi läinud vaprusevarud.

Kakupoeg nimega Nöps

Nöps leiti ühest Tallinna pargist puu otsast maha potsatanuna ja kohkununa. Virge sõnul pole ta kunagi varem näinud kakupoega, kes nii vaikselt kõnniks. Suure tõneäosusega oli lind sattunud vareste rünnaku ohvriks ning kaotanud lahingu käigus oma ema. "Varesed võivad olla väga ohtlikud," kinnitab Virge, kes on korduvalt kakkudega tegelenud, neid jahtima õpetanud ja hiljem loodusesse tagasi toimetanud.

Kakupoeg nimega Nöps

Otsus Nöps tagasi viia lähtus asjaolust, et tema leidmispaigas märgati eile veel teist, täiesti tervet kakupoega. See annab alust arvata, et kakkude ema on elus ja suudab poegade eest hoolitseda. "Võibolla oli tegemist väga noore emmega, kes paanikasse sattus," arvab Virge.

"Võrreldes leiuhetkega oli Nöps täna hommikuks juba justkui teine linnubeebi. Tükkhaaval toitmist ta enam ei vajanud, seisis oma jalgade peal kindlalt püsti ja oli röövlinnule kohaselt tige nagu väike herilane!" kirjeldab Virge.

Teel Tallinnasse sai Nöps jala ümber rõnga ja pealinnas võttis ta vastu teine vabatahtlik, Merilin, kes toimetas kakupoja tagasi leiukohta oma emmet ootama. Ornitoloogid hoiavad pargi ümbrusel silma peal ja teevad kindlaks, et poeg ema üles leiab.

Kakupoeg nimega Nöps

Ühing soovib rõhutada ja üle korrata, et nende eesmärk ei ole linnu- ja loomalapsi võimalikult palju kokku korjata, vaid võimalusel ja sekkumist vajaval hetkel neid abistada ja kui vähegi lootust on, siis nad oma emmede hoole alla tagasi anda. Loodetavasti laheneb olukord õnnelikult ka Nöpsi jaoks.