Kui Carol Howarth oma Mitsubishi Haverfordwest linnas Walesis poe ette ära parkis, ei teadnud ta midagi sellest, milline kaos järgneb.

Carol läks rahulikult poodi sisseoste tegema, kui kohale lendas 20 000-pealine mesilaste parv. Mesilased maandusid tema autole. Kohalik elanik Tom Moses nägi seda lärmakat suminat pealt ja tundis mesilaste pärast muret. Ta kutsus kohale mesinikud.

"See oli midagi uskumatut. Ma olin just linnast läbi sõitmas, kui märkasin auto peal suurt pruuni laiku,” ütles ta. "Paljud inimesed olid hämmingus, autod aeglustasid ja inimesed pildistasid. Ma olin mesilaste heaolu pärast pisut mures. Nad olid keset linna pubi ukse ees ja ma kartsin, et keegi võib teha midagi rumalat ja viga saada või juhtub mesilastega midagi,” rääkis Tom.

Mesinikud tegutsesid ja ajal, mil Howarth auto juurde tagasi jõudis, tundus olukord olevat juba lahendatud ja Carol sai koju sõita.

Nii kergelt see aga ei läinud. Parv hoidis autol silma peal ja jälitas Carolit koju. "Ma avastasin alles järgmisel päeval, et osad mesilased on mind koduni jälitanud,” rääkis Carol ja kutsus mesinikud tagasi.

“Me usume, et mesilasema oli kuhugi kinni jäänud. Ta võis mõne magusa lõhna peale autole ronida ja seejärel õnnetult kuhugi vahele kinni jääda. Ta pidi olema kusagil auto tagaklaasil, kojamehe vahel mõnes praos või pagasiluugi vahel, sest mesilasparv sättis end just sinna piirkonda sisse,” arvas mesinik Roger Burns.

Päästeoperatsiooni lõppedes said seikluslik kuninganna ja tema alamad taas kokku ning viga ei saanud õnneks keegi.

Burns ütles, et see oli üks kummalisemaid mesilastega seonduvaid situatsioone, mida ta kümnete aastate jooksul mesinikuna näinud on. “Mesilasemale järgnemine on mesilaste jaoks loomulik käitumine, kuid on kummaline ja lausa hämmastav, et nad järgnesid autole lausa kaks päeva järjest.

Allikas: treehugger.com