See kaader on justkui Disney filmist, kuid näiliselt maagilise stseen jätab petliku mulje ja selle taga peituv tõde on üsna kurjakuulutav ning sobib paremini pigem Nat Geo erisaatesse.

Tegelikkuses oli nirgilaps näljane ja tahtis lindu hoopis ära süüa. Inglise keeles on olemas ütlus: „Võitle või lenda minema!“. Piltidel on selgelt näha, mida äralendamise all mõeldakse. Rähn tõuseb lendu, lootes nii ellu jääda, kuid nirk hüppab talle selga, lootuses saak siiski maha murda.

Le-May ja ta abikaasa jalutasid ühel ilusal päeval Hornchurchi pargis, kui neil õnnestus see vaatepilt jäädvustada. Nad kuulsid juhuslikult kahe võitleva looma tekitatud lärmi ning peagi lendas rähn, kel nirk seljas, Le-Mayst mööda. Välgukiirusel võeti fotokaamera välja ja püüti see kurjakuulutav stseen pildile.

Esmapilgul armsatena näivatel fotodel võitlevad kaks olendit tegelikult oma elu eest – rähn tahab elada ja noor nirk peab süüa saama. Kui lind maa peale laskus, jätkus rüselus, kuid siis märkas nirk fotograafi ning tema naist, kes suure huviga sündmusi jälgisid. See hetkeline segadus andis rähnile piisavalt aega, et taas õhku tõusta – ta pääses eluga. Nirgi jaoks oli see aga kurb päev. Ta jooksis näljasena minema, et leida oma järgmine eine kusagilt mujalt.

„Rähn pääses eluga, aga nirk lihtsalt kadus pika rohu sisse, näljasena,“ kirjutas Le-May. On teada, et nirgid röövivad linnupesi ja see salakaval väike nirk otsis tõenäoliselt tasuta einet. Rähn aga ei kavatsenud võitluseta alla anda.

Kui linnu-entusiast Jason Ward algselt fotosid jagas, oli nende päritolu taga peituv tegelik lugu teadmata. Ta eeldas, et tegemist on ebatavalise sõprusega veidra loomapaari vahel. Niisiis läks lugu algselt internetis liikvele pigem armastusloona. Kuid siis selgus tõde.

Eksperdid on fotode kohta ka oma kommentaare jaganud, mainides, et pildilolev lind on Euroopa roherähn. See liik tekitab üsna valju häält. Nad toituvad sipeldatest ja peavad olema ettevaatlikud, sest nirgid jahivad neid ja nende poegi.

Pääsenud rähni õnneks ei olnud nirgipoeg piisavalt suur, et teda maha murda – eriti arvestades seda, et pealtvaatajad juhtisid ta tähelepanu kõrvale. Täiskasvanud nirk on tavaliselt rähniga ühesuurune, kuid pildi peal on näha, et lind on ilmselgelt nirgist suurem.

Allikas: powerfulmind.co