Video, mille postitas YouTube'i mees nimega Darius, on kahtlemata üks südamlikumaid loomalugusid, mis on internetiavarustesse jõudnud.

Loodusemees Darius leidis eelmisel kevadel abitu hirvevasika, kelle ta enda juurde koju kosuma võttis, sest muidu poleks loomakesel olnud lootustki karmis loodusvõitluses ellu jääda.

Lugu algas sellest, et mees oli vaatlemas hirveperet, kui ta märkas, et üks emal kannul jooksvatest hirvevasikatest lonkab ja tal on jalaga midagi viga. Hirvevasikas oli nõrk, arvatavasti äsja sündinud ja vigastuse tõttu ei suutnud ülejäänud perega sammu pidada.

Darius mainib, et ta ei poolda metsloomade kodustamist, kuid otsustas õnnetu hirvevasika siiski oma katuse alla võtta, et ta terveks ravida ja seejärel tagasi loodusesse lasta. Pudruhelveste karbist meisterdas Darius looma haigele jalale toe.

Algus oli raske, sest mehel puudus varasem metslooma toimise ja hooldamise kogemus, aga internetis leiduv teave aitas uue olukorraga kohaneda.

Suureks abiks hirve kasvatamisel oli Dariuse kolleegi üheaastane berni karjakoer Mack, kes hirvekesel sabas kõmpis ja aktiivselt toitmisest osa võttis. Kui paranev jalg võimaldas hirvel juba rohkem ringi kõndida ja ümbrust uudistada, hoidis Mack tal pilku peal ja ei lasknud hirvekesel liiga kaugele joosta.

Viimaks jõudis kätte aeg hirv taas vabadusse lasta. "Ehkki ta on minuga harjunud ja järgnes mulle kõikjale, ei saa keegi asendada talle pärisema," sõnas Darius. Alguses kippus hirveke Dariuse juurde ikka ja jälle tagasi tulema ja ei saanud aru, miks ta minema peab, aga ühel päeval, märganud oma ema ja peret, ütles tema loomavaist, mida ta tegema peab.

Darius nägi hirve koos perega pool aastat hiljemgi ümbruses ringi jooksmas. Oma YouTube'i kontol kirjutab mees: Usun, et iga inimene, kes armastab loodust ja loomi, oleks toiminud samamoodi."

Allikas: The Dodo