Laiskloom on imetaja, kes veedab enamuse oma elust selg alaspidi mööda troopilisi vihmametsi puude otsas turnides. Peamiselt on see omapärase väljanägemisega loom aktiivne just öösiti. Tegelikult ei vaja laiskloom nii palju und, kui me arvame. Ööpäevas magab ta umbkaudu vaid 10 tundi.

Toiduks tarvitab laiskloom peamiselt marju, puude võrseid, õisi, vilju jms. Tema igapäevane toit koosneb peamiselt lehtedest, millest saab vaid minimaalselt energiat. Ka laisklooma seedimisprotsess ja ainevahetus on väga aeglane. Samuti ka vereringe ja hingamine.

"Laiskloomad on maapinnal liikudes küll kohmakad, kuid ujumises on nad osavad. Vees liigub laiskloom 3 korda kiiremini kui maismaal," sõnab bioloog ja Costa-Rica laiskloomade konservatooriumi asutaja Becky Cliffe. Lisaks ujumisele oskavad need loomad ka liikumatult veepinnal püsida.

Kolme varbaga laiskloomal on ka mõned vaenlased. Peamiselt jahivad neid nii maod, kotkad kui ka jaaguarid. Kui ta jahisaagiks ei lange, võib loom elada lausa kuni 40-aastaseks.

Allikas: news.nationalgeographic.com