Linnu omanik, 75-aastane Marvin Hajos, kes jõudis reede hommikul veel hädaabisse teatada, viidi lähedalasuvasse haiglasse, kus ta hiljem kahjuks siiski suri. Väidetavalt oli linnu omanik Austraalias ja Uus-Guineas elavate haruldaste lindude kasvataja. Ametnike sõnul oli surm õnnetusjuhtum. Tundub, et mees kukkus ja kaasuar ründas teda pärast seda. Kaasuar jäeti rünnaku asjaolude uurimise ajaks Hajose majja.

Florida Kalastuse ja looduskaitse komisjon peab kaasuare II klassi metslindudeks, mis tähendab, et nad kujutavad endast inimestele ohtu ja neile kehtivad spetsiifilised puurinõuded. Komisjoni sõnul peab omanikel olema loomadega tegelemiseks ka „märkimisväärne kogemus“. Tõenäoliselt kogemust sel haruldaste lindude kasvatajal ka oli, kuid õnnetusest see teda ei päästnud.

Kaasuar on ohtlik lind. Võrdluseks võib välja tuua, et II klass, kuhu kaasuar kuulub, on sama kategooria, kuhu kuuluvad nii alligaatorid, meemägrad kui ka pantrikud, I klassi kuuluvad aga juba traditsioonilisemad kiskjad nagu lõvid, tiigrid ja karud.

Kaasuar on üks suur lennuvõimetu lind, kes on emu lähedane sugulane. Ta võib läbi tiheda alusmetsa joosta kiirusega kuni 50 km/h ja hüpata lausa 2 meetri kõrgusele õhku. Samuti on ta ka osav ujuja, nii et ta suudab paljudele ohtudele vastu astuda.

Kaasuarid võivad kasvada rohkem kui 150 cm pikkuseks ja kõige raskemad emaslinnud kaaluvad üle 70 kg, isased aga kuni 55 kg.

„Kaasuare peetakse õigustatult maailma kõige ohtlikumaks linnuks!“ ütleb San Diego loomaaia esindaja. „Mõlemal kolmevarbalisel jalal on kuni 10 cm pikkune pistoda sarnane küünis, mis võib üheainsa kiire hoobiga kiskja või muu potentsiaalse ohuallika lihtsalt pooleks lõigata.“

Allikas: edition.cnn.com