Seltsini saabunud teabe järgi ajas jalgrattur Tõstamaal mere poole suunduva pesakonna laiali, mille peale vanalinnud lendu tõusid ning pojad laiali jooksid. Teistel poegadel õnnestus vanalinnud üles leida ja koos liiguti edasi. Üks pisike jäi aga maha. Otsijad käisid küll pooleteise kilomeetri kaugusel mere ääres vanalinde otsimas, aga ei leidnud kedagi.

Õnnetuseks leidis hanepoja põõsa alt kass, kes teda ka veidi tuuseldada jõudis. Kuigi väliselt võib lind tunduda terve - eriti paksu ja tiheda sulestikuga veelind - kaasnevad linnule kassiga kokkupuutest enamasti alati suuremad või väiksemad vigastused. Nii ka seekord. Hanepojal on õhukoti rebend, mis küll õnneks tavaliselt ajapikku ilusti paraneb.

Praegu, kui lindudel on pisikesed pojad, tuleb looduses liikudes olla eriti hoolas ja vältida pisipere eest hoolitsevate lindude häirimist. Kui näed üksi paterdavat linnupoega, tasub alati loomakaitseorganisatsioonidega ühendust võtta, et oleks võimalik otsustada, kas linnupoeg vajab abi või on alustamas iseseisvat elu.

"Antud olukorras käitus pealtnägija õigesti ning nii meie kui hanepoeg oleme talle selle eest ääretult tänulikud," tõdeb selts.

Kuna lähedust armastav hanepoeg oli üksi kurb ja otsis oma õdesid-vendi, sai ta vabatahtlike juures koduhane tibu näol ka kasuvenna, kellega koos on julgem.

Kosunud ja kasvanud hanepoeg vabastatakse tulevikus loomulikku keskkonda.