"Korterist leiti eelmisel nädalal veel neli rotti ja üks hamster. Loomad elavad seintes ja seega võivad majaelanikud veel jupp aega üllatuste osalisteks saada," rääkis Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner. "Andsime korteriomanikule püügipuurid ja kõik lõksujäänud looma antakse meile üle. Sealt korterist on ka linnud akna kaudu õue pääsenud. Eelmisel suvel maandusid näiteks kaks kakaduud kõrvalmaja aknalauale ja neile leidis korteri peremees ise uue kodu. Veider juhus, aga mõlemad linnud maandusid erinevatel aegadel just ühele ja samale aknalauale. Nende uus kodu on mõned majad eemal."

Kärberi tänava korteriloomaaed

Kokku elas korteris ebanormaalsetes tingimustes umbes 180 looma, kellele Loomapäästegrupp kiiremas korras uued hooldajad leidis. Kodupakkujaid oli lausa 500 ringis. "Hiired on Marika Nekljudova ja rotid Kirkke Bergmanni juures. Naised on pühendunud neile liikidele ja paremaid spetsialiste annab otsida. Nemad vastutavad ka uute kodude leidmise eest," selgitas Valner. "Kohe kõiki laiali jagada ei saa, sest enamus emaseid on tiineid ja loomade lõpparvu ei oska seega ette ennustada. Laseme neil poegida, tited ära imetada ning alles seejärel eraldame ja jagame kodudesse laiali. Kõik tegelased antakse üle Loomapäästegrupi loovutuslepinguga."

Paraku said kaks lindu ja üheksa looma tänu lohakale loomapidamisele ka hukka. "Sugulaspaaritus ja geneetilised haigused," põhjendas Valner. "Paaril rotil on suured kasvajad ja nende saatuse üle otsustab loomaarst. Kui valuvaba elu on võimalik, hakkame ravima."

Kärberi tänava korteriloomaaed

Loomapäästegrupi statistika kohaselt leiti Kärberi tänava korterist umbes 180 hooletusse jäetud elusolendit: 5 nümfkakaduud,
65 viirpapagoid, 7 riisilindu ehk amadiini, 8 deegut, umbes 50 jaapani tantsuhiirt (neid sünnib juurde), 3 liivahiirt, 11 merisiga, 2 tšintšiljat, 3 küülikut, 8 kääbushamstrit, 4 tavalist hamstrit, 12 rotti, kes on samuti paljunemas, 2 leopardgekot ning lisaks 4 kilpkonna, kes anti ära juba enne Loomapäästegrupi saabumist.

Kärberi tänava korteriloomaaed

"Sellist jahti närilistele pole minu elus veel olnud! Kõige raskem oligi vast see, et neid põrandal asuva "kultuurkihi" sees laiaks ei litsuks. Sestap pidime omi samme sättima ja kola- ning mööblihunnikut ümber liigutama suurima ettevaatlikkusega," meenutas Valner mõne nädala eest aset leidnud päästeaktsiooni. "Rott siin piilumas, hiireke seal siblamas, lõpuks ka kaks gekot, keda sellest pasahunnikust vaid õigel hetkel pea liigutamine eristas. Vedas tüüpidel, et saabas laiaks ei litsunud! Linnud puuris ja kapi otsas. Linnud kardinapuul ja aknalaual. Linnud kõikjal mööda tuba lendamas. Üks ka surnud. Suletompe oli tegelikult kõikjal. Koolenud ja lausa mumifitseerunud närilisi ka - puurides, põrandal, madratsi vahel."

Kärberi tänava korteriloomaaed

Niisiis on mõned õrnemas olukorras loomad veel koduootel ning Loomapäästegrupp hoiab neil silma peal. Kui soovid grupi tegevust toetada, saab seda teha annetustelefonidel:

900 1313 (5.-)

900 1414 (10.-)

900 2323 (25.-)

NB! Palume tervitustekst kindlasti lõpuni kuulata, sest vastasel juhul annetust ei toimu!

Loe annetamisvõimaluste kohta ka siit: https://animalrescue.ee/annetamine/hakka-pusiannetajaks/