Kalkuni pidamine on lihtsam, kui arvata võib, lohutavad asjatundjad.
Ehkki tegu on linnuga, ei suuda kalkun lennata, mis tähendab, et ta vajab püsivat isiklikku ruumi. Toitumine, sotsialiseerimine, kasvatus ja temperatuur on olulised faktorid kalkuni kasvatamises.

Kalkunitibule, keda esimestel elunädalatel hooldab alati ema, on sobiv temperatuur 20 kraadi. Tähtis on ka maapind, millel lind füüsiliselt areneda saaks: see peaks olema muru või liiv. Kuna tegemist on väga liikuva linnuga, peab talle rohkesti ruumi olema. Lauspäikese all ei tohi kalkun pikalt olla, talle peab jääma võimalus varju minna.

Kalkun otsib toitu instinktiivselt, talle sobivad putukad, terad, kuivanud puuviljad. Peab jälgima, et lind saaks piisavalt proteiini.

Piisava suurusega territoorium on vajalik ka seetõttu, et kui linde on majapidamises rohkem kui üks, kipuvad nad omavahel konkureerima ja tülitsema. Kalkunid on polügaamsed, mistõttu pole mõistlik ühes majapidamises hoida rohkem kui üht isaskalkunit, muidu võib emaste pärast tüli tekkkida.

Igal linnul peab olema piisavalt oma ruumi ja võimalus varju tõmbuda. Hoolitsema peab ka kalkuni territooriumi puhtuse eest, kuna bakterid kipuvad neile külge jääma päris lihtsalt.

Õige hoolitsuse korral võib kalkuni eluiiga küündida 15 eluaastani.

Vaata siit südamlikku videot kalkunist, kes oma haigele perenaisele teraapialoomaks on: