1. Stewardite maja Iirimaal

Räägitakse, et see kahekorruseline maja on üks kummituslikemaid kohti Iirimaal. Hoone ehitati jahimajaks 1796. aastal. Nüüd on see eramaja, kuid raske on ette kujutada, kuidas inimesed seal elada ja magada suudavad. Räägitakse, et majas kummitab deemonlik süsimust kass. Mõnede inimeste sõnul on kass seotud kunagi hoones elanud preestriga, kes kasutas kassi, kui vaimude välja saatmise väravana. Teised aga arvavad, et kummituslik kass kallati viskiga üle ja pandi põlema, kui majas asus Irish Hell Fire Club.

2. Columbia maja, Cape May, New Jersey, Ameerika Ühendriigid

Paljud nõustuvad, et Cape May on üks kummituslikemaid kohti New Jerseys. Mõned räägivad aga, et see on lausa kogu riigi kõige kummtuslikum koht. Inimeste sõnul liigub seal vanas viktoriaanlikus majas ringi kummituskass Alex. Kui konkreetselt sinna on ööbimismaja võimatu saada, siis New Jerseys elava kirjaniku Craig McManuse sõnul on Cape Mays küllalt erinevaid külalistemaju, kus kassid ja koerad kummitavad.

Üheks selliseks kohaks on John F. Craigi maja, kus külastajad on kirjeldanud kohtumisi kassiga. Külastajad on tundnud, kuidas kass keset ööd justkui end neile vastu nägu hõõruks. Samuti räägitake, et lähedal asuvas Higbee rannas kummitab suur must koer, kes täiel kiirusel inimeste poole jookseb ja siis järsku õhku haihtub.

3. Airthi loss Šotimaal


Kanna saapaid, kui külastad Šotimaal asuvat Airthi lossi. Räägitakse, et lossis kummitab koer, kes luusib mööda koridore, et inimesi kannast hammustada. Lisaks käivad jutud, et 14. sajandil ehitatud hoone on koduks veel kummitavale lapsehoidjale ja kahele lapsele, kes said tulekahjus surma. Väidetavalt karjuvad nad öösiti.

4. Farnami maja, New Yorki osariik, Ameerika Ühendriigid


19. sajandil ehitatud eluhoone, mis nüüd pakub majutusteenust, on kummituste uurijate üks lemmikuid ja seda juba aastaid. Külastajad on rääkinud, kuidas nad on öösiti kuulnud kahtlaseid samme ja näinud vilkuvaid tulesid. Lisaks kummitab majas kass. Eksperdid usuvad, et kass on maja varasemate elanike oma. Ühel 2011. aasta augustikuu päeval tehti majas ka kesköine seanss, mille käigus nähti valget fantoomkassi.

5. Arundeli loss Inglismaal


Kui külastad seda lossi ja kuuled tiibade plaginat, on põhjust muret tunda. Räägitakse, et 15. sajandil asusid majja elama valget värvi öökullid, kelle nägemine on halb enne. Nimelt nähase neid täpselt enne oma surma.

Allikas: the-line-up.com