Barbara Jensen Vorsteril tekkis ühel hetkel soov perekonnast oma mobiiltelefoniga ka kiire video teha, kuid ta pillas kogemata oma fotokaamera maha. Sahmerdades ühteaegu nii telefoni, kaamera kui ka statiivi kallal, kukkus tal kaamera käest. See omakorda tekitas müra ja köitis emalõvi tähelepanu.

Vorsteri sõnul on emalõvid üldjuhul üsna rahumeelsed, kuid ta usub, et konkreetne isend oli pesakonna pärast tavalisest valvsam ja maha kukkunud kaamera tegi emalõvi ettevaatlikuks. Fotograaf taganes ja lõvi läks kaamerat uudistama.

Kasutades varukaamerat, õnnestus fotograafil see kurioosne intsident siiski videosse püüda. Emalõvi võttis suure fotokaamera hambu ja viis selle oma poegadele mängimiseks.

"Lõvi kandis seda lõugade vahel ikka päris pikalt, enne kui ta selle kutsikate ette maha viskas ja nemad kaameraga mängima asusid," meenutab fotograaf.

Kutsikad lohistasid seda mööda maad ja hammustasid siit-sealt, kuid õnneks tüdinesid nad sellest üsna pea. Lõvikutsikad jätsid kaamera sinnapaika ja lahkusid. Vorster korjas kaamera üles ja avastas, et hoolimata lõvikutsikate hävitustööst, töötas tema fotoaparaat ikka veel.

Objektiivil olid nüüd küll mõned suuremad ja mõned väiksemad hammustusjäljed, kuid Vorster otsustas kaamerat mitte parandada ja jätta see endale mälestuseks.

Allikas: natureknows.org