"Meie üks armas vabatahtlik märkas värsket kuulutust, kus pakuti kiiremas korras kodu küülikule. Piltidelt riivasid silma looma halvad elamistingimused. Vabatahtlik teavitas sellest koheselt meid ja hakkasimegi üheskoos uurima ära andmise põhjuseid," kirjutab MTÜ ühismeedias. "Tegemist olevat pooleteise aasta vanuse kääbusküülikuga ja loobumise põhjuseks oli lapse huvi puudumine loomakese vastu."

Looma vaatama jõudes avanes vabatahtlikule ootamatu vaatepilt küülikust ja puurist, kus loomake elas. Tegemist oli äärmiselt pisikese puuriga, mille põhi oli kaetud kõvade pelletitega ja lisaks veel sentimeetripaksune kiht vana muru, peedilehti, maisivarsi-lehti. Joogipudel ja pissinurk puudusid täielikult ja toidust vaatas vastu vaid hallitanud õun. Puuri oli lisaks kõigele muule veel pandud pikakõrrelist heina, mis oli ümber küüliku tagumise jala sõlmunud. Jalgadel olid haavandid, mis olid tekkinud ebasobilikust pinnasest puuri põhjas. Puurist välja tõstes oli loomakesel liikumine kohati raskendatud ja arusaadavalt ei olnud ta ennast saanud pikalt sirutada.

Täna käis küülik kliinikus tavapärases tervisekontrollis, kus tal diagnoositi silmapõletik ja atoopiline dermatiit, mis on tekkinud halbadest elutingimustest. "Kui soovite endale võtta lemmiklooma, siis palume enne korralikult veenduda võimalustes tagada looma baasvajadused ja kõik, mis kaasneb uue pereliikme koju toomisega. Lemmiklooma võtmisega kaasnevad omanikul kohustused, millega peab arvestama mitmeid aastaid," meenutab MTÜ Väikeste Loomade Abi.