Pudikass on kaslaste sugukonda kassi perekonda kuuluv liik, kes elutseb Edela-Aafrikas, Namiibias, Botswanas ning Zimbabwes. Ta on pisikene ja pealnäha armas kass, kelle kehapikkus on umbkaudu vaid 35-40 sentimeetrit ja kaal jääb 1-3 kilogrammi piiridesse. Hoolimata oma tagasihoidlikust suurusest ja armsast välimusest, on ta tegelikult väga sitke loomake. Ta on valdavalt öise eluviisiga, kes enamuse oma päevast veedab urus magades, kuid öösiti asub liikvele. Ühe hea kõhutäie nimel võib maha käia lausa üle 30 kilomeetri. See ei ole tema jaoks mitte mingisugune probleem!

Jahipidamises on ta ka osav. Pudikass toitub peamiselt väiksematest loomadest, lindudest ja püüab vahel ka kahepaikseid, roomajaid ja selgrootuid. Kui ta mõne linnu kord juba sihikule võtab, siis suure tõenäosusega saab ta selle ka kätte. 60% tema jahtidest on edukad ja see number teebki temast maailma kõige ohtlikuma kaslase.

Valdavalt elab pudikass üksikult. Ema- ja isasloomad käivad läbi ainult paaritumise ajal ja suhtlus võib kesta 5–10 tundi.