Kuigi Kolumbia politsei lasi Escobari maha juba 1993. aastal ning samal aastal asuti konfiskeerima tema mõõtmatut varandust, on osani tema loomapargist jõutud alles nüüd.

Escobar armastas lemmikloomadena pidada nii sebrasid, kaelkirjakuid kui jõehobusid. Tema omandisse kuulunud kaks jõehobupaari on aga enam kui 25 aasta jooksul paljunenud nii, et Medillini linna lähedal, endise narkoärimehe villa lähistel elab neid nüüd 80 isendit.

Lisaks lähedal elavate inimeste igapäevasele häirimisele on jõehobude liigpopulatsioon saastamas kohalikku vett ning rikkumas selle keemilist tasakaalu. See on eriti ohtlik erinevatele veeloomadele, kellel jääb puudu eluks vajalikust hapnikust. Lisaks on ebaproportsionaalselt kasvamas veetaimede arv ning kasvab inimestele ohtlike bakterite arv. San Diego ülikooli teadlased analüüsisid hiljuti ümbruskonna veekvaliteeti ja leidsid selle olevat ohtlikult halva.

Kolumbia võimud on enda sõnul raske valiku ees. Mida teha Escobari jõehobudega, kes on muutunud ühtlasi turismiobjektideks: steriliseerida, kinni püüda või hukata.