Eesti Metsloomaühing sai detsembris teate Upa küla kergliiklustee äärest leitud kakulise kohta. Lind ei lennanud ära ja teavitaja palus olukorda kontrollida. Vabatahtlik Hedi leidis eest kuldse kodukaku, kelle tiibade otstes olevad suled olid kergelt jäätunud ja sätendasid tänavavalgustuse käes. Selle öö veetis lind Hedi esikus, et üles soojeneda. Õhtusöögi vastu ta huvi üles ei näidanud ja keeldus söömast.

Järgmisel päeval veterinaari juures selgus tõsiasi, et linnu üks tiib ei tööta korralikult ja hoiab rippu. Linnul oli siiski piisavalt ergas silmavaade, et anda lootust tervenemisele ja, et peagi saab ta uuesti lennata. Kakk saadeti edasi Paidesse, et ta saaks seal vabatahtliku Virge kogenud pilgu ja hoolitsevate käte all raskustest üle aidatud.

Oma uude koju saabudes õnnestus lind sööma saada. Kuna tema üks jalg hoidis pidevalt krampi ja sellega haaramine oli võimatu, kõndimisest rääkimata, siis elas ta kaks nädalat vaid transpordiboksis. Et jalg taas toimima saada, tegi Virge linnule igapäevaselt massaaži ja kinnitas talle, et kõik saab varsti korda! Selle tulemusena on kodukaku kõndimine ja haaramine nüüdseks kenasti taastunud.

Täna, poolteist kuud hiljem, tegi see imeilus lind oma hooldajatele suure üllatuse. Nimelt lendas ta esimest korda oksalt maha sööma ja tagasi üles. See annab kõvasti juurde lootust, et ühel päeval on lind taas iseseisev.