Ameerika

Kui arvasid, et suure Ameerikamaa kõige populaarsemaks koduloomaks on kass või koer, siis eksisid. Jah, neid on seal küll äärmiselt palju, kuid tuleb välja, et ükski koer ega kass ei saa suure lemmiku kala vastu, keda lausa vähemalt 142 miljoni isendi näol inimeste kodudest leida võib.

Hiina

Ritsikas! Jah, lugesid õigesti. Hiinlased peavad ka traditsioonilisi loomi, kuid neile pakub ka huvi ja pinget eksootilisemate lemmikute pidamine. Ritsikad on neile meelepärased kahel põhjusel – kena laul ja võitlushimu.

Jaapan

Jaapanlased eelistavad aga kõvakoorikulistele ritsikatele hoopiski pehmeid ja karvaseid jäneseid. Nad on armsad, rahulikud ja nende toidulaud on jaapanlastele üsna sarnane – palju juurikaid! Oma väikse kasvu poolest sobivad nad hästi ka pisikestesse kodudesse.

Venemaa

Kui jätta kõrvale Ameerika ja Hiina, siis on Venemaa see, kes kasside arvukuse koha pealt liidrikohta hoiab. Paljud neist kassidest on tänu karmile kliimale tubaste eluviisidega, kuid on ka neid, kes tänaval ringi uitavad. Linnalegendi kohaselt võib mõnest pangast ka majalaenuga ühe vurrulise kaasa saada!

Austraalia

Kireva loomavalikuga Austraalia inimeste lemmikuks on kilpkonn. Üllatav, kas pole? Samas on selline valik igati arusaadav – kilpkonna eest on kerge hoolitseda ning nad sobivad kohalikku kliimasse. Küll aga ei tohi neid niisama loodusest endale koju tassida, selleks on ikkagi loomapoed.

Inglismaa

Kassid ja koerad on inglaste hulgas alati populaarsed olnud, kuid viimasel ajal on pead hakanud tõstma uus trend roomajad. Kõige populaarsemateks on osutunud püütonid, sisalikud ja maod. Trend avastati huvitaval moel – nimelt hakati poodidest küsima rohkem hiiri ja ritsikaid.

India

Indias peetakse loomi olulisematel eesmärkidel kui lihtsalt hea sõprussuhe. Lehm on seal tõeline püha loom ja lisaks kõigele annab ta ka piima, millest erinevaid toiduaineid valmistada saab. Hea õnn ja maitsev toit käsikäes!

Peruu

Peruus on kõige populaarsemaks lemmikloomaks alpakad ehk pakod. Nad on nii levinud mitmel põhjusel – esiteks on nad loomulikult armsad ja pehmed, kuid sellest olulisemaks peetakse ka nende villa. Nad on äärmiselt lojaalsed ja neid on ka lihtne õpetada.

Itaalia

Mitte ühelgi maal ei ole nii palju kodustatud linde kui Itaalias. Türgi on küll numbriliselt itaallastel kannul, kuid ette pole siiani veel suutnud end rebida. Populaarseimateks on ohakalind, ööbik ja kuldnokk.

Allikas: Udderly Pettable