Lemmikloom.ee ja Naisteka toimetus külastasid ühiselt Pärnumaal asuvat Papagoi Keskust, et tutvuda ühe kuninglikuma linnuga - aaraga, kelle pikkus koos uhkete sabasulgedega võib olla 76-86 sentimeetrit ning kelle kaal jääb keskmiselt 900 kuni 1500 grammi vahemikku.  

Aara on maailma kõige suurem lennuvõimeline papagoi. Tegemist on nõudliku ja rohkelt tähelepanu vajava linnuga, mistõttu ei sobi ta igasse kodusse ja kindlasti ei saa seda lindu pidada korteris, sest aaral on iseloomulik hääl, mis on nii vali, et ehmatab vait lärmakamadki majanaabrid.

See kuninglik lind vajab suurt puuri, kus ta saab liikuda ja mänguasjadega mängida. Ka tuleb linnule võimaldada rohkelt lendamisruumi, mistõttu tema pidamine kitsastes tingimustes võrdub linnu piinamisega.

Kui on soov hakata aarat pidama, siis ainuüksi sobivate elamistingimuste loomisest ei piisa. Lind vajab ka rohkelt tähelepanu, aega ja energiat, et tekiks side omanikuga. Aarad on arukad linnud, kes võivad õppida erinevaid trikke, rääkima ja matkima häälitsusi. Algajale esimeseks linnuks aara kindlasti ei sobi.

Aarade toidulaud peaks sisaldama taimset toitu: pähkleid, seemneid, salatit, porgandit, kabatšokki, herneid, apelsini, banaani, õuna, kiivit, aprikoosi jpm. Toites lindu puuviljadega, tuleb kindlasti eemaldada seemned, sest need sisaldavad teatud mürkaineid, mis on linnu tervisele kahjulikud.

Õige pidamise ja hoolitsuse juures võivad aarad elada 70 kuni 80 aastat vanaks.