Verise siili leidis esmalt üks vanahärra Tallinnast Veduri tänavalt lindude söögimaja alt raasukesi söömast, pakkus talle öömaja ning teavitas leiust Eesti Metsloomaühingut. Siilil oli seljal suur, mädanev haav - tõenäoliselt olid teda nokkinud varesed.

Niisiis alustas siil teekonda kliinikusse, saatjaks metsloomaühingu uus vabatahtlik abistaja Andres Kõpper ehk NOËP. Selle siilitüdruku abistamine oli Andrese esimene väljakutse. Temast sai ka siilitüdruku ristiisa, kes nimetas päästetu Berbeliks.

Siili seljalt leiti suur, veritsev ja mädanev haav

Siil jäi kliinikusse esmaabi saama. Pärast tööpäeva võttis teine vabatahtlik Anneli siili kliinikust ravijuhiste ja nelja erineva rohuga hoiukoju ravile. Veterinaarid olid juba hoiatanud, et ravi tuleb pikk ja vaevaline, haav vajab pidevat puhastamist.

Tänaseks on siili leidmisest möödas poolteist kuud. Selle aja jooksul on ära kasutatud suur hulk vatitikke, haava loputus- ja puhastusvahendit, ära söödud vajalikud antibiootikumid ning olukorda talutavaks muutev valuvaigisti, lisaks veel vitamiinid ja vaheldusrikas ning kvaliteetne toit.

Berbel ei olnud oma pääste- ja raviaktsiooniga sugugi alati nõus ning püüdis ka puuri närides põgeneda, kuid seekord jäid peale hoidjad ja range ravirežiim.
"Haav on juba väga pisikene ning haava ümber on näha väikesed, taas kasvamist alustavad okkad!" annab ühing teada rõõmustavatest edusammudest.

Kui ka Sinul on soov anda oma panus Veduri tänava siili või ka teiste vigastatud siilide ravis, siis
Helista:
Nr 9009933 – annetad 5€
Nr 9009955 – annetad 25€
(Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!)

Toetuse võib saata ka pangakontole:
EESTI METSLOOMAÜHING
Swedbank EE952200221067573100
SWIFT/BIC kood: HABAEE2X
Selgituseks: "Metsloomade abistamiseks!"