Jäänuste lähedal vedeles summutiga jahirelv, traadilõikur ja suur kirves - kõik need tööristad viitavad loomavaenulikule käitumisele, eriti just seetõttu, et see piirkond on viimastel aastatel olnud ninasarvikuid jahtivate salaküttide meelispaigaks. Ainuüksi sel aastal on piirkonnas tapetud juba üheksa ninasarvikut ja alles hiljaaegu leiti lähedalasuvast looduspargist salakaubitsejate seas hinnatud valge ninasarvik, kes oli jõhkral viisil tapetud.

Ninasarvikuid jahitakse eelkõige oma hinnalise sarve pärast, sest ühe sarve kilohind võib mustal turul ulatuda 67 000 euroni. Üks sarv kaalub keskmiselt 10 kg ja sellest jahvatatud pulber on maailma kõige kallim ravim, kuid teaduslikult pole selle ravivat toimet tuvastatud.

Järgmisel päeval sündmuskohale sõitnud politsei uuris spetsialistide abiga päevavalges terve kuritööpaiga läbi, mille käigus avastasid nad põõsaste vahelt veelgi jäänuseid, mis analüüsimiseks terviseametile üle anti. On tõenäoline, et leitud jäänused kuuluvad kahele või enamale inimesele, kuid hukkunuid ei ole seni suudetud tuvastada. Kaitsealal elanud kuus lõvi viibisid sel hetkel uinuti mõju all.

Politsei pressiesindaja Mali Govenderi sõnul ei ole veel selge, kas leitud jäänused kuuluvad salaküttidele või mitte. Esmalt tuleb tõendid, relvad ja kogu juhtumit puudutav materjal üle vaadata.

Olgugi, et Sibuya piirkond on salaküttide seas populaarne küttimispaik, on olukord aastatega siiski paranenud. Salaküttide tabamiseks on kasutusele võetud aina paremad meetmed: droonid, spetsiaalse väljaõppe saanud koerad ja kõrgtehnoloogilised juhtmevabad jälgimis- ja valvesüsteemid. 2017. aastal vahistati 502 väidetavat salaküttimist, kuigi andmed süüdimõistvate kohtuotsuste kohta ei ole hetkel veel kättesaadavad.

Selle juhtumi puhul aga tundub, et siinkohal astusid lõvid ninasarvikute kaitseks välja ja seadsid õigluse jalule.

Allikas iflscience.com