Üks mööduja märkas elukat Texas Citys, Texase osariigis. Auduboni Seltsi teadusalase teabevahetuse spetsialist Preeti Desai arvas algselt, et tegemist on merisutiga, kuid lähema vaatluse tulemusel muutis ta meelt. Desai sõnul oli see kohtumine „ootamatu“.

„Tema suud nähes taipasin, et see ei saa kindlasti merisutt olla. Tundus, et kala on pärit sügavamatest vetest,“ lisas ta.

Smithsoniani loodusloomuuseumi bioloog ja angerjate spetsialist dr Kenneth Tighe arvab, et see võib olla kihvhambuline madu-angerjas, kes on tuntud ka „kihvalise“ angerjana. Selle kala ladinakeelseks nimetuseks on Aplatophis chauliodus.

Kihvhambulist angerjat võib leida Atlandi ookeanis Ameerika Ühendriikide ja Kuuba ümbruses. Tavaliselt elavad nad 30-90 meetri sügavuses vees, kus nad endale merepõhja urud kaevavad. Vahel tulevad nad ka ookeani madalamatesse osadesse. Kuid sel konkreetsel juhul oli vaese olendi kaldalesattumises ilmselt süüdi orkaan Harvey.

Samuti on võimalus, et kala kuulub hoopis teise, Congridae, angerjate perekonda. Kuid Tighe sõnul on see vähem tõenäoline, sest angerja suured hambad ei vasta enamiku Congridae perekonna liikide kirjeldusele.

„See võib olla Bathyuroconger vicinus või Xenomystax congroides,“ märkisTighe. „Kõiki neid kolme liiki võib Texase rannikualadel leida ja neil on suured kihvadega sarnanevad hambad. Kahju, et sabaots selgelt näha pole. Selle järgi oleks võimalik neid eristada.“

Vahepeal leiti orkaan Irma järel Floridast, Sarasota lahest, rannaleuhutuna palju armsamad loomakesed. Õnneks toimetati mõlemad manaatid turvaliselt tagasi merre.

Allikas: iflscience.com