Suurepäraseks näiteks vanemlikust hoolitsusest ja hoolivusest on emahani, kes oli valmis end ohverdama, et oma koorumata pojad päästa.

USAs Ohios elav bioloog Time White oli parajasti oma kontoris paberitööd tegemas, kui nägi aknast suitsu. Õue jooksnud, märkas ta maja nurga juures leekides hanepesa, millel haudus emahani kuut muna. "Hani istus otse keset leeki ja püüdis kaitsta oma koorumata poegi," sõnas White.

Emahani keeldus ka siis pesalt lahkumast, kui mees mitu ämbritäit vett pessa viskas. "Ta suled olid osaliselt juba põlenud ning ta oleks seal istunud kuni hukkumiseni," arvas mees.

Korrakaitsjad kahtlustasid, et tegemist on süütamisega. Tahtliku süütamise versiooni kinnitasid ka pesast leitud suitsukonid.

Lind viidi kliinikusse ja ehkki munadest ei saanud enam asja, paranes emahani jõudsalt. Tema suled olid saanud küll kahjustada, ent mitte nii oluliselt, et oleks mõjunud tema elukvaliteedile.

Kuid elu otsustas söakale emahanele näidata ka oma helgemat poolt. Mõni aeg hiljem toodi kliinikusse kuus väikest hanepoega, kes olid ühe eramu basseinis üksinda ujunud. Kuna ema neil ei olnud, panid loomakaitsjad oma lootused kannatanud emahane peale. Õnneks võttiski hani, kes oli vahepeal terveks saanud ja uued suledki kasvatanud, kasulapsed omaks.

Allikas: The Dodo, The Huffington Post