Sel nädalavahetusel hukkus Hispaanias Mojakaris alles noor delfiin, kes madalikku sattudes hädas oli. Ta püüdis kõigest väest tagasi avamere poole ujuda, kui suur hulk turiste delfiini märgates vette tormasid. Hädas olnud delfiini aitamise asemel tahtsid nad kõik noort delfiini katsuda ja temaga pilti teha.

Hispaania ametiasutused teatasid delfiinist Equinacile, mittetulundusühingule, mis tegeleb ja päästab raskustes olevaid mereloomi, pärast seda, kui ranna vetelpäästetöötaja ei suutnud enam rahvahulka kontrolli all hoida ning delfiini kaitsta.

"Paljud inimesed ei ole võimelised surmahirmus, näljas ja ära eksinud looma suhtes empaatiat tundma," kirjutas Equinac. "Olenemata sellest, et loom on stressis ja hirmul, soovivad nad hädas olevat looma vaid pildistada ja teda puudutada. Inimesed ei mõtle üldse looma heaolule."

Fotod näitavad, et väetit delfiini anti käest-kätte sadade inimeste vahel ja delfiini katsudes katsid lapsed kogemata kinni isegi looma hingamisava. Paraku ei jäänud delfiin ellu.

http://www.iflscience.com/plants-and-animals/baby-dolphin-dies-after-beachgoers-pass-it-around-for-photos/

See ei ole esimene kord, mil taoline intsident juhtunud on. Eelmise aasta veebruaris suri madalates vetes samuti üks delfiin, kui turistid teda fotode tegemiseks üksteisele ulatasid.

Allikas: iflscience.com