MTÜ Väikeste Loomade Abi on spetsiaalselt pulmadeks kasvatatud tuvisid korduvalt päästma pidanud.
"Pulmatuvid on linnud, kes sümboliseerivad hellust, lojaalsust, tahet hoolida ja igavest armastust. Ilus ja geniaalne. See saab neile kahjuks saatuslikuks," selgitab MTÜ juhatuse liige Eli Unga. "Peaaegu kõigis maailma riikides tapab see jõhker traditsioon sadu tuhandeid tuvisid. Teil on ees ilus, liigutav ja elu muutev üritus! Olete leidnud kellegi, kellega tahate oma elu edaspidi veeta. Armastate teda väga ja olete valmis tõsisemaks sammuks-pulmadeks! Pulmade korraldamisega on palju küsimusi, organiseerimist ja detaile. Kõik vajab korralikku eeltööd ja planeerimist. Kõigeks selleks on vaja korralikku kohta ja aega. Tuleb otsida kauneim kleit, sobilik ülikond ja mugavad jalanõud. Valida maitsvaim tort ja fotosessiooni jaoks ilus koht. Teil on olemas ka pulmatuvid, keda soovite vabastada teie õnne sümbolina. Siin tekibki üks küsimus - milleks tuvid? Te tahate lasta tuvid taevasse, et nad räägiksid taevale teie armastusest. See on nii sümboolne ja ilus, eks? Aga keegi ei arvesta sellega, et peaaegu kõik tuvid, kes niimoodi välja lastakse, surevad piineldes."

Pulmatuvid on linnud, keda kasvatatakse tähtpäevade tähistamiseks. Linnud on väga õrnad, ilusad ja võimetud iseseisvaks eluks. Unga ütleb, et pulmatuvid ei tea, kuidas otsida toitu ja vett vabas looduses: "Puurides kasvatatud pulmatuvid ei tea, kes on kiskjad ning ei oska ohte hinnata. Nad on harjunud elama väikestes puurides, kus nende eest hoolitsetakse, nad saavad toitu ja juua vastavalt vajadustele. Samuti hoolitsetakse nende puhtuse ja heaolu eest. Kuna nad on tibust peale elanud puurides, ei oska nad ka lennata, selle tõttu on nad kergeks saagiks kiskjatele. Vaid väga vähesed jäävad ellu. Linnud külmetavad, haigestuvad ja nälgivad kiiresti piinarikkalt surnuks."

Ühingu vabatahtlikud on nõrkenud linde püüdmas käinud. "Tavaliselt on nad juba väga suure nälgimusega ja räpased. Eest ära nad enam ei suuda lennata ja nii saab meid kinni püüda. Õnneks sel talvel pole lund ega külmasid olnud, kuid see ei päästa neid nälga suremast. Paljud pulmatuvid satuvad ka kasside ohvriteks, kuna nad ei taju ohtusid," selgitab Unga. "Eestis on mitmeid pulmatuvide kasvatajaid, kes loodavad nende müügist kasu saada ega hooli nende saatusest. Ja inimesed ostavadki neid, teadmata mis lindudest edasi saab. Me palume: ärge tapke linde! Nad ei ole süüdi sellise traditsiooni olemasolus!"